2024. április 25., csütörtök
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Bezártság helyett lehetőség

Az óbecsei Szőke család a garázsban mozit, az udvaron pedig szabadtéri edzőtermet alakított ki

Garázsból vagy pincéből mozi, illetve multimédiás szoba – ezt a klassz szokást egy Malmöben élő barátjánál tett korábbi látogatásakor ismerte meg az óbecsei Szőke Ottó. Miután a hosszúra nyúló kényszerpihenő összezárta a sportos családot, ők is úgy döntöttek, hogy a garázsban mozit, az udvaron pedig szabadtéri edzőtermet alakítanak ki.

A garázsmoziban nem csak filmeket néznek, onnan folyik a távoktatás is (Fehér Rózsa felvétele)

A garázsmoziban nem csak filmeket néznek, onnan folyik a távoktatás is (Fehér Rózsa felvétele)

– Zita lányom Törökországból érkezett haza a magyar úszóválogatottal, ezt követően kényszerült 14 napos otthoni karanténba. A család többi tagja szolidaritást vállalt vele, ezért az udvart edzésre, a garázst családi szórakozásra rendeztük be. Depresszió helyett mi a helyzethez való alkalmazkodásra és az új kihívásokra szavaztunk, ezért úgy alakítottuk át a mindennapjainkat, hogy ne nyomasszon bennünket a bezártság. A munkából, az edzésből és a szórakozásból is közösen vesszük ki a részünket. Én tanárként, Lívia, a feleségem pedig óvónőként veszi hasznát a távoktatásban a multimédiás szobának – mondta el érdeklődésünkre a családfő.
– Zárt csoportban naponta együttműködünk a szülőkkel az óvodában, akik különböző, általam ajánlott témákat dolgozhatnak fel a gyermekeikkel, majd a munkáikat feltöltik a csoportba: verset, mondókát mondanak vagy különböző kísérleteket, kézimunkákat mutatnak be. Nagyon érdekes, új tapasztalat ez a mi számunkra is – számolt be élményeiről Lívia.

A szőke család (Fehér Rózsa felvétele)

A szőke család (Fehér Rózsa felvétele)

A 16 éves Zita jelenleg a hódmezővásárhelyi NICS-HSÚVC csapatában készül a magyar ifjúsági válogatottal a nyárra tervezett nagy-britanniai ifi Európa-bajnokságra, a 20 éves Xavér a szegedi vízilabdaklub tagjaként, a 10 éves Anna Sára pedig néptáncosként igyekszik magát formában tartani otthoni körülmények között is.