2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Ma kinyit a zöldségpiac

A zombori piacokat működtető Prostor kommunális közvállalat bejelentette, hogy mától bezárnak a város árupiacai, így a lóversenytér melletti bolhapiac, a jószágpiac, a nagybani és az autópiac, a Lázár cár téren lévő iparospiac, valamint a virágpiac.

A födött tejpiac (a régi helyén) 7 és 13 óra között tart nyitva, az üzemeltető emberei viselnek majd gondot róla, hogy egyszerre hány személy tartózkodhat az épületben. A nagy zöldségpiacot, az úgynevezett Láncokat a hétvégén az eredeti helyéről áthelyezték a Szentháromság térre, és ma kezd működni. Itt is ellenőrzik mind az árusok, mind a vásárlók távolságtartását.

Nyitva lesz a zöldségpiac az Újszelencse lakótelepen, 7-től 13 óráig.

A XIX. század elejétől álló Láncokat, a központi zöldségpiacot fölújítás miatt bontották el, a betonasztalokat áthordták a Kopasz térként is ismert Szentháromság térre. A fölújítással a város a zombori Somborelektreo és a bácsszentiváni (Prigrevica) Džimi komerc cégek konzorciumát bízta meg, amely 45,34 millió dinárért új burkolatot húz a piactérre, megújítja az esővízelvezető rendszert, a közvilágítást és új piaci asztalokat állít föl.

A piacfölújítást a tervek szerint június végéig befejezik.