2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Online a Real Madrid a győztes

A Marco Asensio irányította Real Madrid csapata nyerte meg a spanyol bajnokság jótékonysági versenyét, az online FIFA 20-minitornát. A térdsérüléssel bajlódó Asensio a valóságban az egész szezont kihagyta, de ennek nem várt előnyei születtek a virtuális térben: a támadó nagyon simán bezsebelte az elsőséget a számítógépes játékban. A Real Madriddal futballozó sztár a döntőben a Leganést irányító Aitor Rubialt győzte le 4:2 arányban. A karitatív jellegű esemény döntőjét több mint 170 ezer néző követte élőben, ami pedig még ennél is fontosabb, hogy a hétvége alatt ennek köszönhetően mintegy 140 ezer euró gyűlt össze, amit a szervezők a koronavírus-járvány elleni küzdelemre használnak fel.

A FIFA 20-bajnokságot a spanyol és a nemzetközi média is nagy figyelemmel követte. A mérkőzéseket a legendás La Liga-kommentátor, Miguel Ángel Román szakértelme tette színesebbé. „Fantasztikus ötlet és megvalósítás! A jótékonykodás nagyon fontos ezekben az időkben. Jókat nevettünk a torna során!” – írta Twitter-csatornáján a győztes Asensio. A megmérettetésen a La Liga 18 csapatának egy-egy játékosa vett részt, csak a Barcelona és a Mallorca maradt távol, nekik ugyanis a szponzor – amely a FIFA 20 riválisának tekinthető PES-t birtokolja – megtiltotta a versenyzést.

A Covid-19 következtében mind többen és többen térnek át teljesen az e-sport világába. A futballsztárok mellett az NBA kosárlabdázói és a Formula–1-es pilóták is a szimulációk világában tevékenykednek – nem kevés sikerrel.