2024. április 19., péntek

Halasztások a sportban világszerte

A nemzetközi sportéletben újabb halasztásokat, változásokat, valamint különböző intézkedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

Wales nemzeti stadionjában, a cardiffi Principality (Millennium) Stadiumban - amelynek a rögbiszövetség a tulajdonosa - kétezer ágyat állítanak fel a betegek kezelésére, hogy más kórházakat tehermentesítsenek.
Új-Zélandon a rögbiválogatott szövetségi kapitánya, Ian Foster, valamint a játékosok felajánlották, hogy amíg nem tudják elkezdeni a szezont a világjárvány miatt, addig csökkentett fizetést kapjanak. Azt egyelőre nem közölték, hogy milyen százalékban mondanak le a bérükről.
A triatlonos világkupa-sorozat június 28-ára kiírt montreali versenyét törölték, miután Kanada bejelentette, hogy június 30-ig lezárja a határait a külföldiek előtt.
A német profi jégkorong-bajnokságban (DEL) címvédő Adler Mannheim ügyvezető igazgatója, Daniel Hopp szerint amíg nincsenek túl a koronavírus-járványon, illetve nem mérték fel a gazdasági következményeket, addig a csapatok ne kössenek új szerződéseket játékosokkal.
Az Egyesült Államok Kosárlabda Szövetsége többféle keret kialakításán dolgozik a jövő évre halasztott tokiói olimpiára. Mivel az ötkarikás játékok új időpontját még nem véglegesítették, ezért lenne egy olyan csapat, amely az NBA-játékosokból állna, és lenne egy olyan, amelyikbe nem kerülnének be a profiligában szereplők. Minden attól függ, hogy a 2021-ben rendezendő olimpia az NBA nyári szünetére esne-e.
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai maguk között próbálták megvitatni, milyen módon folytatódjon - lehetőség szerint június tájékán - a két és fél hete leállt szezon. A csapatok 68-71 mérkőzést játszottak le a 82 fordulós alapszakaszból. Egyes vélemények szerint a mostani állás alapján a győzelmi százalék szerint kellene a főcsoportonkénti 8-8 legjobbat a rájátszásba engedni. Vannak viszont olyanok, akik szerint nem lenne szabad, hogy egyből a rájátszással kezdődjön a folytatás, ez kimondottan sérülésveszélyes. A playoffban ugyanis főleg a kőkemény testjáték a jellemző, ezért inkább le kellene játszani az alapszakaszból hátralévő találkozókat, és akkor minden szempontból fair végeredményt lehetne hirdetni 82-82 összecsapás alapján.