2024. március 28., csütörtök

Folyékony szappan helyett fertőtlenítőszer

A szabadkai Vegyészeti–Technológiai Iskola tanárai oktatóvideókat készítenek a diákoknak

A szabadkai Vegyészeti–Technológiai Iskola diákjai megtanulhatják, hogyan kell fertőtlenítőszert készíteni. A manapság fogyóeszköznek számító fertőtlenítőszert az intézmény szaktanárai készítik el. Az előállítás folyamatát felveszik, és oktatóanyagként fogják eljuttatni a tanulóknak.

A szer előállítása azokban a szaktantermekben folyik, amelyekben korábban az iskola folyékony szappanát gyártották – áll az intézmény honlapján. Nikola Matković igazgató elmondta, hogy az iskola megfelelő felszereléssel rendelkezik, és jó szakembereik vannak, akik a fennmaradt nyersanyagból állítják elő a fertőtlenítőszert. Nincs elég anyaguk ahhoz, hogy a szer a folyékony szappanhoz hasonlóan kereskedelmi forgalomba kerüljön. A fertőtlenítőszert egyelőre az iskolában használják, és ezzel sokat spórolnak, mivel nem kell vásárolniuk.

Az igazgató szerint a távoktatás igazi kihívás a szakközépiskolák számára, hiszen a gyakorlati tudást is át kell adni a tanulóknak. A Vegyészeti–Technológiai Iskola tanárai a távoktatást az Office365 platform segítségével oldják meg.