2024. április 23., kedd

Üresek az utcák Zentán

A hétvégére Zentán is jól elnéptelenedtek a város utcái.

Szombaton még nagyobb mozgás volt tapasztalható,  de tegnap kevesebben közlekedtek. Szombaton a piacon mindent lehetett venni, gyümölcsöt is, zöldséget is, virágot is, de már nem volt akkora mozgás. Kevesebb árus kínálta portékáját, hiszen a 65 évnél idősebbek nem állhattak ki árulni. Az egyik termelő elmondta, hogy a forgalma nem csappant meg,  inkább az volt tapasztalható, hogy aki kiment a piacra, az több személynek is bevásárolt.

– Listákkal a kezükben vásárolnak az utóbbi napokban az emberek, ami arra utal, hogy másoknak, családtagoknak, idősebb ismerőseiknek is intézik a bevásárlást. Azt is látni lehet most, hogy ki a termelő, és ki a viszonteladó, mert amíg mi mindennap friss áruval tudunk szolgálni, addig a viszonteladóknak lassan kifogy a készlete – mondta.

A déligyömölcsöt is árusító bódéban szombaton dél körül arról számoltak be, hogy a pénteken beszerzett áru nagyobb részét máris eladták, holott az leginkább általában keddig ki szokott nekik tartani.

– Nagyobb mennyiségben veszik az emberek a gyümölcsöt, tudják, hogy most nagyobb vitaminbevitelre van szükségük, ezért mindenki mindenből több kilónyit vesz – mondta.

Vasárnap sokkal néptelenebb volt a város központja is. A kávézók és éttermek már zárva voltak, a piacon csak néhány árus álldogált.

A tegnap hajnali bevásárlási lehetőséget a 65 évnél idősebbek jól kihasználták. A homoki lakótelepen található önkiszolgálóban a kereskedők azt mondták, hajnali négy és reggel hét között olyan forgalmuk volt, hogy egy pillanatra sem volt idejük megállni, és hét óra után nem győzték tölteni a pultokat.