2024. április 25., csütörtök

Kezdjük felfogni helyzetünket!

Legallábis így értékelt Miloš Vučević polgármester, aki szombaton rendkívüli sajtótájékoztató keretében számolt be mindazokról a lépésekről, amelyeket önkormányzati szinten megtettek, és amelyeket terveznek meglépni a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. – A közfegyelem javul, polgáraink kezdenek odafigyelni viselkedésükre, és egyre inkább azt teszik, amit az orvosok javasolnak. A különcködőket továbbra is büntetni fogjuk.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Átszerveztük az első szintű egészségügyi ellátást, sikerült megszerveznünk azt is, hogy reggel 4 és 7 óra között száznál is több kereskedésben fogadják idős polgártársainkat. 33 ezer nyugdíjasunk, azok, akik erre leginkább rászorulnak, pénzsegélyt kapnak – jelentette be többek között Miloš Vučević a hétvégén.

Tisztaság rendkívüli állapot idején is!
Az újvidéki Čistoća köztisztasági közvállalat felhívást intézett a székváros polgáraihoz, hogy a rendkívüli állapot idején is igyekezzenek tisztán tartani környezetüket, és hogy a hulladékot az arra kijelölt helyen hagyják! A közvállalat dolgozói az elmúlt napokban valóban sok eldobott papírzsebkendőt és papírtörülközőt szedtek össze az épületek közötti parkolókról. –Kérünk mindenkit, hogy az ilyesmit csakis a konténerbe dobják, és hogy ezzel segítsenek bennünket a köztisztaság, és ezáltal a közegészség megőrzésében!
Egyúttal megkérjük azoknak a cégeknek a sofőrjeit, akik kamionjaikkal a városi szeméttelepre szállítják az építkezési
törmeléket és az egyéb, darabos hulladékot, hogy ezt a szeméttelepen öntsék ki, és ne annak közelében
valahol! A hulladéklerakás ingyenes! A szeméttelep közelében veszélyes a tűzgyújtás, köszönetet mondunk mindazoknak, akik a rendkívüli állapot idején is segítik munkánkat, és hozzájárulnak városunk tisztaságának és egészséges környezetének megőrzéséhez – üzenik a közvállalatból.

Piacok nélkül
Az újvidéki Tržnica piacgazdálkodási közvállalat igazgatójának rendelete alapján tegnap nem nyíltak meg a székvárosi zöldpiacok.
A piacok kapui az elkövetkező időszakban is zárva maradnak, a polgárok megértését kérik!