2024. április 24., szerda

A nagybecskerekiek fegyelmezettek

A nagybecskerekiek nagy többsége betartja a rendkívüli állapottal kapcsolatos intézkedéseket és eddig egyetlen feljelentést sem tettek ellenük.  Ezt pénteken megerősítette Igor Virijević, a kommunális rendőrség vezetője is.

A kommunális rendőrség elsősorban azt ellenőrzi, hogy a polgárok betartják-e a kijárási tilalmat és a 65 éven felüliekre vonatkozó korlátozásokat. Csak néhány esetben kellett figyelmeztetni azokat az idősebbeket, akik 22 óra után is még kinn tartózkodtak. 

A házi karantén megsértése miatt a rendőrség letartóztatta a nagybecskereki M. Lj.-t és 48 órás fogva tartást rendelt el ellene.
A Vöröskereszt illetékesei közölték, hogy a nagybecskereki népkonyhán leállították a főtt étel osztását, az ételcsomagokat a népkonyha használóinak a lakóhelyére szállítják. Egy-egy ilyen csomag 14 napra elegendő élelmiszert tartalmaz.  Nagybecskerek város közigazgatásában közölték, hogy megszüntetik a közvetlen ügyintézést és csak postai úton vagy interneten lehet hozzájuk fordulni.
A posták is alkalmazkodnak a rendkívüli állapothoz. Így a Lesnina lakótelepi, a baglyai és a muzslyai posták munkanapokon 10 és 17 óra között lesznek nyitva, szombaton pedig 10 és 14 óra között dolgoznak. A Miletić utcai és a városházai tolóablakoknál munkanapokon 8 és 14 óra között, szombaton pedig 8 és 12 óra között fogadják az ügyfeleket. A rendőrség épületében, az Elektrovojvodinában, valamint Jankahídon, Magyarittabén és Zlaticán egyelőre nem dolgoznak a postai kirendeltségek.