2024. április 19., péntek

Újabb intézkedések a székvárosban

Rendkívüli sajtótájékoztatóján ma Miloš Vučević újvidéki polgármester ismertette a városban foganatosított újabb intézkedéseket, amelyek a koronavírus-járvány megfékezését szolgálják. Emlékeztetett arra, hogy ma este 8 órától Újvidéken megszűnik a városi közlekedés, bezárják a vendéglátóipari létesítményeket és a bevásárlóközpontokat, valamint megtiltják az öt főnél nagyobb összejöveteleket. Ugyanakkor elmondta, hogy a taxis közlekedést továbbra is igénybe vehetik a polgárok. Vučević beszámolója szerint vasárnaptól bezárják a piacokat, és a parkokban sem tartózkodhatnak az újvidékiek.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A polgármester elmondta, hogy a nyilvánosságot időben értesítik arról, hogy az idősebb polgárok vasárnap hajnali 4 órától reggel 7-ig mely üzletekben vásárolhatnak majd. Kiemelte, hogy a lista több mint 100 üzletet ölel fel.

Hozzátette, hogy már a jövő héten döntés születik arról is, hogy több mint 33 ezer újvidéki nyugdíjas egyszeri segélyt kap a Vöröskereszt árutartalékaiból. Ez azokra vonatkozik, akiknek a nyugdíja nem éri el a 30 ezer dinárt.

Emellett az egyik újvidéki egészségházban új rendelőt nyitottak kizárólag a legzőszervi megbetegedésekben szenvedő páciensek számára. Elmondása szerint a Vöröskereszt több mint 100 önkéntese segíti a polgárokat a terepen, és további 500 önkéntes vár arra, hogy szükség esetén ugyanezt tegye.

A parkolási közvállalattal arról folytatnak megbeszéléseket, hogy a kijárási tilalom alatt ne fizettessék meg a parkolási díjat - tette hozzá Vučević .

A sajtótájékoztatón Veselin Bojat, az Újvidéki Egészségház igazgatója megerősítette a hírt, hogy a koronavírussal megfertőződött egy újvidéki orvos is, de cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint az újtelepi egészségház több dolgozója is a fertőzöttek között lenne.