2024. április 18., csütörtök

Tiszteletben tartjuk a kijárási tilalmat

Tegnapelőtt életbe lépett a kijárási tilalom, az est nagyjából nyugodtan telt el, a rendőrségnek csupán pár alkalommal kellett közbelépnie.

Miloš Vučević polgármester tegnap kijelentette, hogy az újvidéki rendőrségnek kevés dolga akadt a kijárási tilalom (20 órától 5 óráig) betartásának megszegése miatt.

Újvidéken a rendkívüli állapot sokakat megvisel, a pánikhangulat megtette a magáét, sokan az utolsó dinárjukat is arra költik, hogy bespájzoljanak (Ótos András felvétele)

Újvidéken a rendkívüli állapot sokakat megvisel, a pánikhangulat megtette a magáét, sokan az utolsó dinárjukat is arra költik, hogy bespájzoljanak (Ótos András felvétele)

- A kijárási tilalmat az újvidékiek komolyan vették, a rendőrségnek csak egy-két alkalommal kellett reagálnia, de lényegében mindenki betartja az előírásokat – mondta a polgármester. Hozzátette: a városban folyamatos a boltok ellátása, úgy tűnik befejeződött az első „pánikhullám”, amikor szükségtelenül nagy bevásárlásokhoz folyamodtak a polgárok.

- Az ország elegendő tartalékkal rendelkezik, sőt annyi áru maradt a készleteken, amit el sem fogyaszthatunk az elkövetkező, válságos időszakban, ezért mindenki nyugodjon meg, nincs ok pánikra – véli Vučević. Elmondta még, hogy a polgárok kérdéseire szívesen válaszolnak az önkormányzat által működtetett hívóközpont dolgozói, azok, akik lelki gondokkal küzdenek, azok számára biztosítottak ügyeletes pszichológusokat is.

A polgármester felhívást intézett az újvidékiekhez, főként az idősekhez és a betegekhez, hogy maradjanak otthonaikban, az orvosságokat és az élelmiszert az önkéntesek kihordják számukra. Hozzátette: a jelenlegi, válságos időszakon csak akkor leszünk képesek túllépni, ha mindenki fegyelmezetten viselkedik, és szolidáritást tanúsítunk egymás iránt.

A gyógyszertárak ellátottságát illetően a polgármester hangsúlyozta, arra vár mindenki, hogy a piac stabilizálódjon, és ezek után minden patikába megérkeznek a védőmaszkok, védőkesztyűk stb.

Vučević arra kérte az újvidéki polgárokat, hogy legyenek szolidárisak, és ne vásároljanak szükségtelenül nagy mennyiségű élelmiszert, mert minden üzletet rendszeresen ellátnak majd az előttünk álló időszakban.

-Nincs semmi értelme annak, hogy egyeseknek száz védőmaszkjuk legyen, szomszédjaiknak pedig egy sem, ezzel semmit sem érünk el – próbált hatni a halmozókra Újvidék polgármestere. Emlékeztetett: az önkormányzat megfelelő mennyiségű védőmaszkot és védőkesztyűt biztosított a városi taxisok és a Városi Közlekedési Vállalat, valamint a többi közvállalat dolgozói számára.