2024. március 29., péntek

Önkéntes segítők a terepen

A Vöröskereszt és a topolyai helyi közösség közös szervezésében szerdán délután megalakult, tegnap pedig működésbe lépett az önkéntes segítői szolgálat.

Kezdeményezője, Tóth Bálint elmondta, hogy az idős lakosság megsegítése céljából megfogalmazott felhívására igen sokan jelentkeztek a világhálón, majd a helyi közösség együttműködésével azokat is megtalálták, akik most nem hagyhatják el az otthonukat, és segítségre van szükségük a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában és hasonlókban.

Az első megbeszélésen ugyan tizenketten jelentek meg, de a listán még több mint harminc név szerepel, ami azt jelenti, hogy ha igény lesz rá, ők is bekacsolódhatnak a munkába.

Az önkéntesek első csoportja elindult, hogy segítsen az idős rászorulóknak, azonban továbbra is várják az önkéntesek és a segítségre szorulók jelentkezését.

A jó szándékú, segítőkész topolyai polgárok továbbra is jelezzék Tóth Bálintnál a 063/857-1-159-es telefonszámon, amennyibe szeretnének bekapcsolódni az akcióba.

Az érintett 65 évnél idősebb polgárok jelentkezését a topolyai helyi közösség telefonszámán (024/715-757, 064/862-44-44) várják, ott állítják össze a segítségre várók névsorát.