2024. április 25., csütörtök

Hátrányból előny

A piacokon továbbra is friss termékekkel várják a vásárlókat

Alacsonyabb a látogatottsága a szabadkai piacoknak, a standoknál pedig a megszokottnál kevesebb helyen pakolták ki termékeiket az árusok. A 65 évnél idősebb eladók visszahúzódtak, ezért már nem dolgoznak a piaci asztalaik mögött, tudtuk meg a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat illetékesétől. Mint azt lapunknak nyilatkozva Dejan Ljubisavljević igazgató elmondta, a piacok továbbra is üzemelnek.

– Valamennyivel kevesebb árus dolgozik a standoknál, mivel a 65 évesnél idősebb bérlők nem tartózkodhatnak kint. Ők az eddigiekben nem mondták fel a bérletüket – nyilatkozta Dejan Ljubisavljević.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Tejpiac, a Zöldike piac, a Nagybani piac és a Tesla telepi piac is, az egészségügyi intézkedéseket betartva, nyitva állnak a vásárlók előtt, és a már korábban meghatározott munkaidőben üzemelnek. Az igazgató szerint az ellátást illetően nincs változás, és az a továbbiakban is rendszeres lesz. A járvány ellenére az árak az előző hetekhez viszonyítva változatlanok, továbbra is friss zöldséget, gyümölcsöt és hústerméket kínálnak a vásárlóknak.

– Fertőtlenítjük a piacokat, kézfertőtlenítőt szereltünk fel minden egységünkbe. Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy megóvja magát, a kézmosók használata is adott. Eddig hátránynak számított az, hogy nyílt téren dolgoztak az eladók, most azonban ez előnyünkre vált, hiszen jól szellőzik minden piacunk. Ezért arra kérjük a vásárlókat, hogy a boltok helyett inkább a piacokon vásároljanak, mert egységeinkben a fertőzés valószínűsége alacsonyabb – magyarázta a közvállalat igazgatója.