2024. április 20., szombat

A nagybecskerekiek fegyelmezettek

A nagybecskerekiek zöme betartja a rendkívüli állapottal kapcsolatos intézkedéseket, és eddig egyetlen feljelentés sem történt. Ezt tegnap megerősítette Igor Virijević, a kommunális rendőrség vezetője is. A kommunális rendőrség elsősorban azt ellenőrzi, hogy a polgárok betartják-e a kijárási tilalmat és a 65 éven felüliekre vonatkozó korlátozásokat. Csak néhány esetben kellett figyelmeztetni azokat az idősebbeket, akik tíz óra után is még kinn tartózkodtak.

A házi karantén megsértése miatt a rendőrség egy személyt letartóztatott, a nagybecskereki M. Lj.-t, és 48 órás fogva tartást rendeltek el ellene.

A Vöröskeresztben közölték, hogy a nagybecskereki népkonyhán leállították a főtt étel osztását. Tegnap óta az ételcsomagokat a népkonyha használóinak lakhelyére szállítják. Egy-egy ilyen csomag 14 napra elegendő élelmiszert tartalmaz. Mindenki részére házhoz szállítják, függetlenül attól, hogy hány éves, vagy milyen egészségi állapotú személyről van szó.

Nagybecskerek város közigazgatásában közölték, hogy megszüntetik a közvetlen ügyintézést és csak postai úton vagy interneten lehet hozzájuk fordulni.

A posták is alkalmazkodnak a rendkívüli állapaothoz. Így a Lesnina lakótelepi, a baglyai és a muzslyai posták munkanapokon 10 és 17 óra között lesznek nyitva, szombaton pedig 10 és 14 óra között dolgoznak. A Miletić utcai és a városházai tolóablakoknál munkanapokon 8 és 14 óra között szombaton pedig 8 és 12 között fogadják az ügyfeleket. A rendőrség épületében, az Elektrovojvodinaban, valamint Jankahídon, Magyarittabén és Zlaticán egyelőre nem dolgoznak a postai kirendeltségek.