2024. április 20., szombat
NAGYBECSKEREK

A válságtörzs első intézkedései

Čedomir Janjić Nagybecskerek polgármesterének elnöksége alatt, összhangban a kormányintézkedésekkel, a nagybecskereki válságtörzs meghozta az első intézkedéseket. Javasolják a munkáltatóknak, hogy a munkafolyamatot úgy szervezzék meg, hogy aki csak teheti, otthonról végezze a munkafeladatait. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor a lehető legszigorúbban alkalmazzák a higiéniai intézkedéseket a munkahelyen, a vírus terjedésének a meggátolása céljából ( védőmaszkok viselése, korlátozni az egy helyiségben tartozó személyeknek a számát és hasonló).

A városi és a városközi tömegközlekedést a gazdaság szükségleteire szabják. Erre a városi tanács tesz javaslatot.

A polgárok fölöslegesen ne hagyják el a lakóhelyüket és ne csoportosuljanak, ne látogassák egymást, kivéve, ha bevásárolni vagy a gyógyszertárba mennek, a házi kedvenceiket sétáltatják, vagy ha a szemetet viszik ki. A 65 évnél idősebb személyek számára tilos a lakóhelyük elhagyása. A bevásárlást és egyéb szükségleteket a család fiatalabb tagjai végezzék, vagy pedig volontőrök segítenek nekik ebben, akiket a válságtörzs alkalmaz.

Az emberek közötti távolság legalább két méter kell hogy legyen, négy négyzetméteren egy személynél több nem tartózkodhat. Az elárusítóhelyek bejáratán fel kell tüntetni, hogy egyszerre hány személy tartózkodhat a létesítményben.

A vendéglátó-ipari létesítmények nyitvatartási idejét 8-tól 19 órára korlátozzák. A városi piac nyitva tartása 6 és 17 óra között lesz, a tudakozóközpont pedig mindennap 7 és 19.30 között áll a polgároknak a rendelkezésére.

Letartóztattak egy vendéglőst

A nagybecskereki alapfokú ügyészség jóváhagyásával a rendőrség letartóztatta és 48 órás fogva tartást rendelt el G. Z. helybeli vendéglős ellen, akit a rendkívüli helyzetben érvényes rendelet megszegésével gyanúsítanak. Ugyanis egy nagybecskereki vendéglátó-ipari létesítményében nem tartotta be a rendelete,t és 20 óránál tovább tartotta nyitva azt.