2024. március 28., csütörtök

Szőke már egy tucatnál jár

A Hollandiában légióskodó Szőke Adrián újabb gólokat szerzett az ottani profi klubok tartalékcsapatai számára kiírt pontvadászatban, az ún. Reserve League-ben. Az 5:2-es vendéggyőzelemmel záruló Jong NEC–Jong Heracles bajnokin a moholi származású labdarúgó a 30. és a 45. percben vette be a hazaiak kapuját. A magyar U21-es válogatott játékosnak az idén ez már a második duplája volt a tartalékbajnokságban, február 17-én ugyanis a Jong Willem II. elleni hazai találkozón is kétszer iratkozott fel a góllövők közé. Adrián jelenleg 12 gólos a Reserve League-ben, az élvonalban szereplő Heracles első csapatában pedig tíz alkalommal kapott lehetőséget. „A nijmegeni összecsapáson elég jól ment a játék, az első gólomat egy beadás után szereztem, a másodikat pedig az ellenfél labdavesztése után rúgtam. Egyre jobban érzem magamat Hollandiában, megszoktam az új környezetet, a csapattársaim is elfogadtak, így joggal bízhatok a sikeres folytatásban” – mondta a Jong NEC elleni összecsapás után az almelói klub délvidéki játékosa.

MAGYARORSZÁG

Könyves gólja pontot ért

Magyarországon az elmúlt két hét sem múlott el „vajdasági” gólok nélkül, mivel az élvonalban, a másodosztályban és a megyei I. osztályban is szereztek gólt az anyaországban szereplő délvidéki játékosok.

Az NB I. legutóbbi játéknapján az Újpest–Paks találkozót Zalaegerszegen rendezték meg, ahol a „hazai” csapat még a bírói ráadásban is vezetett, a 94. percben azonban Könyves Norbert betalált a lila-fehérek kapujába, kialakítva ezzel az 1:1-es végeredményt. A paksiak moholi származású csatárának ez volt a nyolcadik találata a mostani szezonban. Március 8-án az NB II.-ben a Dorog csapata a Gyirmót gárdáját fogadta, és a 3:1-es hazai sikerrel záruló bajnokin a hazaiak zentai származású játékosa, Kitl Miklós is feliratkozott a góllövők közé, a 22 éves középpályás szerezte ugyanis a 60. percben a dorogiak második gólját. A Csongrád megyei I. osztály őszi bajnoka, az SZVSE gárdája nagyszerűen kezdte el a pontvadászat második részét, a szegedi vasutasok ugyanis az első két tavaszi fordulóban összesen tíz gólt szereztek. A Kiskundorozsma és az újszegedi UTC elleni győztes mérkőzéseken a piros-kékek zentai „légiósai” szinte végig a pályán voltak, Pócs Tamás 180, testvére, Pócs Dániel 166, míg Zsoldos Ákos 168 percet játszott. Ez utóbbi játékos az UTC ellen gólt is szerzett, a Csóka, a Mórahalom és a Makó csapatában is megfordult focista rúgta ugyanis az SZVSE harmadik gólját az újszegedi stadionban. A szintén a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Makó csapatában góllal mutatkozott be Dalibor Crkvenjakov, aki a téli szünetben érkezett az NB III.-as Dabas együttesétől. A tapasztalt magyarkanizsai támadó a tavaszi nyitófordulóban lejátszott Szentesi Kinizsi–Makó találkozó 77. percében állt be, és négy perc múlva ő állította be a 0:6-os végeredményt. A 32 éves csatár magyarországi karrierje során eddig 94-szer volt eredményes.

OLASZORSZÁG

 Szerződéshosszabbítás Handanovićtyal

Az olasz futballbajnokságban harmadik Inter klubvezetősége egy évvel meghosszabbítaná 35 éves szlovén kapusa, Samir Handanović szerződését a La Gazzetta dello Sport szerint. Az olasz sportlap úgy tudja, hogy 2022 nyaráig szólna az új kontraktus. A jelenleg érvényes szerződés 2021 júniusában jár le. A mostani, felfüggesztett szezonban Handanović 30 bajnoki, illetve hazai és nemzetközi kupamérkőzésen védett, hálóját nyolc fellépésén megőrizve kapott góltól. A szlovén kapus hazája válogatottjában 81 alkalommal jutott szóhoz 2004 és 2015 között.