2024. április 25., csütörtök
KREATÍV PERCEK

Türkiz homokszínekkel

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Egy tinédzser lány szobájának kialakítása volt a feladatom. A szoba részben a tetőtérben helyezkedik el. Tulajdonosa inkább a halvány színeket szereti, de a kontrasztos kiegészítőknek sem mondott ellent. A kétszintes házban már eddig is laktak, a ház régebbi bútorokkal volt berendezve, de elhatározták, hogy felújítják, és minden bútortól megszabadulnak.

A leányszobában új koncepció szerint terveztem meg a teret, különválasztva az alvó- és a tanulósarkot is.

A tetőtér alá került a franciaágy, mely köré hidas szekrényt építettünk be. A lány ide pakolhatja be a ruhaneműt. Az ágy két oldalról is megközelíthető. Elé egy kis társalgóasztal került, két fotellel.

A szobába rengeteg fény jut be, a kétszárnyú ajtón keresztül ki lehet jutni a teraszra.

A tanulósarok egy nagyobb szekrénnyel párosul. Íróasztalra csupán leginkább a laptop miatt volt szüksége a lánynak, mivel az iskolás éveinek végén jár.

Az ágy mellé még sikerült beilleszteni egy könyvespolcot, a társalkodó rész mellett a televízió is elfért, alatta egy kis komóddal.

Fehér és homok színű bútorokat választottunk, a kontrasztot a türkiz kiegészítőkkel, textilekkel értük el. De készítettem látványterveket farmerkék szín hozzáadásával is, ebben a változatban kék csillagos tapéta került volna a falra, ám a választás a türkizre esett. A falak is végül apró mintás tapétaburkolatot kaptak, a kiegészítők ezáltal még jobban kifejezésre jutottak.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.