2024. március 29., péntek
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Hat beteget ápolnak Újvidéken

A Vajdasági Klinikai Központba szállítottak egy koronavírussal fertőzött beteget Pancsováról, így az intézményben hat fertőzött tartózkodik.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A központ közleményben fordult a nyilvánossághoz, melyben tudatja, hogy három kórházi kezelésre szorult páciensük állapota stabil, 24 órás felügyelet alatt állnak és intenzív gyógykezelésben részesülnek, míg három beteget lélegeztetőberendezésre kapcsoltak.

A nap folyamán korábban Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár kijelentette, hogy három nagykikindai polgár lélelegeztetőberendezésen van, egyikük állapota válságos, a másik két pácines egészségügyi állapota súlyos.

Annak a 61 éves nagykikindai, egyébként veseelégtelenséggel küszködő páciensnek az állapota fordult válságosra, aki Milanóból tért haza, majd Nagykikindáról szállították Újvidékre. A másik két nagykikindai páciens kapcsolatba került vele.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy a további három páciens: egy 43 éves topolyai férfi, egyébként az első szerbiai koronavírusos fertőzött, akit 11 nappal ezelőtt szállítottak Újvidékre, valamint múlt kedd óta egy fiatalabb járeki férfi, mindkettőjük enyhébb lefolyású fertőzöttek. A hatodik beteget ma, csütörtökön szállították Pancsováról a tartományi klinikai központba.