2024. április 25., csütörtök

Leállt a légiforgalom a Nikola Tesla repülőtéren

A szerb kormány rendeletére bezárják a tolóablakszolgálatokat az országban kivéve az adó-, és a vámhivatalokat

A szerb kormány csütörtöki határozata értelmében a továbbiakig leállította a nemzetközi légiforgalmat a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren. A Tanjug értesülése szerint az ülés után jelentették be, hogy a határozat 19-én délben életbe lép, azzal a megjegyzéssel, hogy az útközben levő, 12 óra után érkező repülők biztonságosan leszállhatnak a belgrádi reptéren.

A repülőtéren ideiglenesen felfüggesztik a kommerciális nemzetközi induló repüléseket, és ugyanúgy nem fogadnak érkező személyszállító repülőket sem. A kormány határozata értelmében lezárják a Nikola Tesla repülőtér nemzetközi határátlépőt is, amely viszont nyitva marad a humanitárius és cargo forgalom előtt.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot idején minden utasnak kötelező a házi elkülönítés, a visszaéléseket a törvénnyel összhangban szigorúan büntetik.

A kormány ezenkívül felfüggesztette a forgalmat a niši Konstantin Veliki repülőtéren is.

Rendelet született továbbá arról is, hogy bezárják a tolóablakszolgálatokat, kivéve az adó-, és a vámhivatalokat, ami megzavarná az állam fennakadás nélküli működését.

Mindemellett elhangzott az is, hogy az államfő és a kormányfő ma megvitatja annak lehetőségét, hogy lezárja a személygépkocsi-forgalmat az országhatárokon.