2024. április 25., csütörtök

Mobil csapat segíti a polgárokat

A rendkívüli helyzetek Zenta községi törzskara a 2020. március 17-én tartott ülésén meghozta azt a határozatot, amelynek értelmében tilos összehívni és megtartani gyűléseket és a polgárok más gyülekezéseit Zenta községben nyílt területen (amin értendő a játszótereken való gyülekezés is); tilos zárt helyiségben mindenféle gyülekezés (sport-, kulturális és más rendezvények) Zenta község területén, kivéve az állami szervek és szolgálatok munkájának és működésének külön érdekében, amelyek megtartására külön engedélyt – a kormány határozatával összhangban – a belügyminiszter ad ki; beszüntetik az iskoláskor előtti intézmények, a gyermekek és a fejlődési zavarokkal küzdő fiatalok nappali tartózkodását szolgáló intézmények munkáját Zenta község területén, a nyugdíjas-egyesületekben és nyugdíjasklubokban minden gyülekezést Zenta község területén; beszüntetik a munkát minden sportlétesítményben és klubban Zenta község területén, kezdve 2020. III. 17-étől;

2020. III. 17-étől kezdve bevezetik a vendéglátó-létesítmények rövidített munkaidejét (éttermek, kávézók, bárok és más vendéglátó-létesítmények) 8 órától 20 óráig, a vendéglátó-létesítményekben a munkaidő alatt zárt helyiségben legtöbb 50 (ötven) személy jelenléte engedélyezett, és a hatásköri felügyelőség megerősíti az ellenőrzést a vendéglátó-létesítményekben; meghagyják a Községi Közigazgatási Hivatal vezetőjének, a közvállalatoknak és intézményeknek, amelyek alapítója Zenta község, az intézkedést, hogy tegyék lehetővé a munkafeladatok ellátását a munkáltató helyiségein kívül (távmunka otthonról) a súlyos krónikus betegeknek és a 60 évesnél idősebb személyeknek, valamint a nőknek, akiknek 12 év alatti gyermekük van.

A határozat értelmében megalakul a mobil csapat Zenta község területén a 65 évesnél idősebb polgárok támogatására, valamint a kontaktközpont a polgárok részére információ nyújtása céljából, és meghagyjuk Zenta község Községi Közigazgatási Hivatalának, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a kontaktközpont telefonszámairól; beszüntetik Zenta község Községi Közigazgatási Hivatala szolgáltató központjának – fogadóirodájának a munkáját, és kérik a polgárokat, hogy ne menjenek személyesen a városházára, hanem további információkat 024/655-444-es telefonszámon kaphatnak; illetve beszüntetik a közvállalatok szolgáltató központjainak – fogadóirodáinak a munkáját, amelyeknek az alapítója Zenta község.