2024. április 25., csütörtök

Folyamatos fertőtlenítés városszerte

A koronavírus elterjedésének megfékezése érdekében a Ciklonizacija közvállalat városszerte fertőtlenítési akcióba kezdett

A Ciklonizacija közvállalat dolgozói a héten három váltásban dolgoznak, a napokban elkezdték a Városi Közlekedési Közvállalat autóbuszainak a fertőtlenítését. A közvállalatban elmondták, hogy a fertőtlenítési eljárást addig végzik, amíg a koronavírus elterjedése megfékezésére megalakított városi törzskar ezt indokoltnak tekinti – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A hétvégén, az iskolák bezárása előtt több mint 50 általános és középiskolát fertőtlenítettek, az akcióban a Ciklonizacija több mint harminc, vészhelyzetekre kiképzett dolgozója vett részt.

– A fertőtlenítést a közvállalat elvégezte többek között az Informatika közvállalat tolóablakos ügyfélfogadó szolgálatának a helyiségeiben, a városi hivatalok és a bíróság objektumaiban, valamint azokon a zárt területeken, ahol sok ember tartózkodik naponta. A fertőtlenítést olyan szerrel végzik, amely minden vírust, baktériumot és gombás fertőzést megöl. A dezinfekciót a dolgozók háton hordozható tartályokból végzik, pumpás vagy motoros módszerrel – mondta Dario Aćimović, a Ciklonizacija közvállalat sajtófelelőse. Hozzátette: a közvállalat folyamatosan követi a koronavírus-járvány terjedését és a vele kapcsolatos legújabb információkat. A Ciklonizacija közvállalat idejében beszerezte a koronavírus terjedése elleni szereket, több hónapos készletet biztosítottak védőruhákból, maszkokból, védőkesztyűkből és védőszemüvegekből a dolgozóik számára.

Segélykérés fertőzésgyanú esetén

A Tartományi Egészségügyi Titkárság korábban értesítette a polgárokat, hogy a Vajdasági Közegészségügyi Intézetben (Institut za javno zdravlje Vojvodine) hívásközpont-típusú szolgáltatásnyújtást indítottak be azok számára, akiknél fennáll a Covid-19 vírusfertőzés gyanúja. A 064/802-8894-es és a 064/802-8895-ös telefonszámokat tárcsázhatjuk, mindennap 8 és 22 óra között. A titkárság honlapja a http://www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs/ címen látogatható.

Miloš Vučević polgármester javaslatára városi szintű, egészségvédelmi hívásközpontot is létesítettek, a telefonszámok: 021/480-77-21és 021/480-77-22. 8 és 22 óra között tárcsázhatunk szombatonként 8-tól 15 óráig. A polgármester felelősségtudó viselkedésre szólít fel mindenkit!