2024. április 20., szombat

Szigorú rendelkezések

Topolyán a Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara március 16-ai rendkívüli ülésén a következő rendeletet hozta a rendkívüli állapotra hivatkozva: minden vendéglátó-ipari létesítmény rövidített munkaidővel dolgozhat, legfeljebb 8 és 20 óra között, tiszteletben tartva a Szerb Köztársaság Kormányának a zárt helyiségekben való nyilvános gyülekezésre vonatkozó tilalmáról szóló záradékot.

Fotó: Tóth Péter

Fotó: Tóth Péter

Elrendelte minden iskoláskor előtt intézmény munkájának beszüntetését, az idősek (nyugdíjasok) minden központja és klubja működésének beszüntetését, minden sportlétesítmény munkájának beszüntetését.
Elrendelték továbbá, hogy a Piac Közvállalat mondja le az áprilisi vásárt, piacnapokon pedig tiltsa meg a zárt helyiség, vagyis a csarnok használatát.
Elrendelték azt is, hogy Topolya Községi Közigazgatási Hivatalának és a Topolya község területén lévő helyi közösségeknek, hogy alakítsanak telefonos ügyfélszolgálatot a polgárok tájékoztatása érdekében, valamint a 65 évnél idősebb személyeknek való segítségnyújtás céljából az élelmiszer- és gyógyszerellátás, az otthoni orvosi ellátás megszervezése érdekében, továbbá tájékoztassák a nyilvánosságot az ügyfélszolgálati telefonszámokról. Elrendelték a község területén lévő valamennyi helyi közösségnek, hogy alkalmazzanak polgárvédelmi biztosokat és helyettes biztosokat a védelmi és mentési teendőkben.
A Községi Közigazgatási Hivatal vezetői, a Topolya község által alapított közintézmények és kommunális közvállalatok igazgatói tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést azon alkalmazottaik számára, akik súlyos krónikus betegségben szenvednek, 60 évnél idősebbek, 12 évesnél fiatalabb kiskorú gyerekük van, akinek a felügyelete nem biztosított. A rendelet végrehajtásához szükséges eszközöket Topolya községi költségvetéséből biztosítják.