2024. április 24., szerda

Törölt a WTA is

Amikor a hivatásos férfi teniszezők szervezete (ATP), a torna szervezőivel egyeztetve, lemondta a következő két hétre tervezett 1000-es tornát Miamiban, egyidejűleg elrendelte a hathetes versenyszünetet, amely április 26-án jár le. Ez persze nem jelenti, hogy másnap már folytatódnak a versenyek, csupán egy biztonsági időszakot állapított meg, amelynek során kiderül, kell-e még hosszabbítani a tilalmat, vagy sem.

Érdekes, hogy a teniszezőnők egyesülete (WTA) külön lépett. Előbb csak a Miamira vonatkozó játéktilalmat fogadta el, azután további kéthetes szünetet rendelt el, amely során Charlestonban és Bogotában tornákat, Budapesten pedig a Fed-kupa döntőjét játszották volna. Kiderült, hogy ennyi kevés, és most újabb két hétre hosszabbítottak, azaz április 20-ától Stuttgartban és Isztambulban, április 27-étől pedig Prágában sem lesz verseny.

A jelenlegi állás szerint az ATP még esélyt ad az április 27-ére kiírt Münchennek és Estorilnak, míg női torna biztosan nem lesz május 4-éig, vagyis a madridi nagy tornáig.

Hogy mennyire reális a két szövetség által megszabott minimális játékszünet, majd kiderül, félő azonban, hogy nemcsak Madridban, hanem május folyamán, néhány kisebb tornával egyetemben, Rómában sem játszanak, sőt a Wimbledon szervezői sem lehetnek benne biztosak, hogy az idén vendégül láthatják a világ legjobbjait. A teniszezők második Grand Slam-tornáját, a Roland Garrost szeptemberre halasztották.