2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

Változik a zöld zsákok elhordási rendje és a számlafizetés is

A rendkívüli állapotra való tekintettel megváltozott ütemterv szerint, havi egy alkalommal hordják majd el a következő hónapokban a másodlagos nyersanyag gyűjtésére szolgáló zsákokat a Tiszamente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. járművei. A változások Péterrévét és Óbecsét érintik.

Nem minden „helyi” újságíró tudja: ez az óbecsei községháza (Fotó: Fehér Rózsa)

Óbecse központja (Fotó: Fehér Rózsa)

Péterrévén április 20-án, Óbecsén az első helyi közösségben április 22-én, a második helyi közösségben április 23-án, a harmadikban pedig április 24-én viszik majd el az újrahasznosítható hulladékot. Májusban Péterrévéről 18-án, Óbecsén az első helyi közösségből május 20-án, a második helyi közösségből május 21-én és a harmadikból május 22-én fogják elhordani a zöld zsákokat.

A többi településen a zsákokat a közelmúltban felváltották a konténerek.

A kommunális vállalat azt kéri a lakosságtól, hogy szemétszámláikat elektronikus úton fizessék be, ha pedig erre nincs lehetőségük, akkor hívják a Tiszamentét a 021/6910-777-es vagy a 021/6910-411-es telefonszámon, és az egyeztetés után a vállalat munkatársa kimegy a helyszínre, és ott fizetteti meg a számlát.

A vízszámlát is inkább elektronikusan fizessük!

A Vodokanal Közvállalat is azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy a rendkívüli éllapot ideje alatt számlatartozásuk összegét inkább elektronikusan utalják el a szolgáltatónak. A vállalat közleményében az áll: azok, akik nem tudják ily módon kiegyenlíteni a tartozásukat, jelezzék ezt a call centernek vagy a Vodokanalnak, és a vállalat munkatársa az ügyféllel történt egyeztetés után a helyszínen fizetteti meg a számlát. Ezt az igényt a községi Call Center 0800-021-000-ás vagy 064 8491-851-es telefonszámán, illetve a Vodokanal 021/6912-930-as vagy 021/6912-931-es telefonszámán lehet jelezni.

Elmarad a vásár Péterrévén

A Komunalac Közvállalat tájékoztatása szerint elmarad a vasárnapra, március 22-ére tervezett péterrévei vásár. A befizetett helybérletek érvényesek maradnak a legközelebbi vásárig, amelynek várható időpontjáról idejében tájékoztatják majd az érintetteket és a lakosságot.