2024. április 25., csütörtök

Sikeres véradó napot tartottak

Véradó napot tartottak tegnap délelőtt Zentán a Vöröskereszt székházában. Milan Muškinja, a szervezet zentai titkára elmondta, hogy a reggeli órákban a rendőrök adtak vért, 11-től 14 óráig pedig a polgárok.

Rendőrök és civilek is adtak tegnap vér (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Rendőrök és civilek is adtak tegnap vér (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

– A zentai, az adai és a csókai rendőrség dolgozói közül 32-en jelentkeztek véradásra, és közülük 26-an adtak vért. 11 órától fogadtuk a polgárokat, sokan is jöttek, és közel hatvanan adtak vért. A jövő héten ismét lesz akciónk, március 24-én, kedden Felsőhegyen és Tornyoson várjuk a véradókat, akkor is reméljük, hogy sokan eljönnek majd – mondta Milan Muškinja, akitől a helyzetre való tekintettel afelől is érdeklődtünk, milyen módon tudják segíteni a zentai időseket most, hogy nem kellene elhagyniuk az otthonaikat. Mint mondta, egyelőre egy olyan személy van náluk alkalmazásban, aki ezzel foglalkozik, ezt a számot azonban biztosan növelni kell.

– Ez a házi ápolói tevékenység felöleli, hogy a Vöröskereszt embere olyan idős személyekhez jár el, akik nehezen mozognak, és nem tudnak elmenni bevásárolni. Ő segít nekik a takarításban, odakészíti a reggelijüket, az ebédjüket, bevásárol nekik, és a gyógyszereiket is házhoz viszi. Egyelőre 27 személyt lát el, erre a tevékenységre azonban most jóval nagyobb szükség lesz, mint az eddigiekben, úgyhogy még nem tudjuk, hogyan fogjuk folytatni a munkát. Ahhoz, hogy növeljük ezeknek az ápolóknak a számát, biztosan segítségre lesz szükségünk. Zentán rengeteg az idős személy, meg kell oldani az ellátásukat – mondta a Vöröskereszt zentai szervezetének titkára.