2024. március 29., péntek

A gyümölcs, a toalettpapír és a hús a legkelendőbb

Zentán hétfő délelőtt sokan igyekeztek bekészíteni tartalékot élelmiszerekből és gyógyszerekből

A rendkívüli állapot ellenére Zentán hétfőn a délelőtti órákban elég sok idős ember igyekezett még a város központjában lévő gyógyszertárakban, üzletekben bevásárolni, illetve a bankok automatáinál készpénzt felvenni.

A gyógyszertárakban a helyzet függvényében kettesével engedték be az embereket, akadtak azonban olyan szolgáltatók is, amelyek nem igazán törődtek azzal, hogy egyszerre mennyien tartózkodnak az üzletükben. Az üzletekben szemmel láthatóan megnőtt a forgalom, és az ügyfelek közül, aki csak tehette, hosszabb időszakra vásárolt be, tartalékokat halmozva fel. Az Idea önkiszolgálójában a déligyümölcsök bizonyultak a legkelendőbb portékának, délelőtti látogatásunk során az ezeket tároló dobozok jó része már üresen tátongott. Toalettpapír, készleves, cukor és liszt volt még bőven. Ez utóbbi két terméket akciós áron is megvásárolhatták mindazok, akik betértek az önkiszolgálóba. Ott és a Senta-Promet kereskedelmi vállalat Csarnok részlegében húst is lehetett kapni. Információink szerint azonban több hentesáruüzletből már a délelőtti órákban szétkapkodták a húskészítményeket.

A rendkívüli állapot bevezetése miatt bezárt a Városi Múzeum, a Városi Könyvtár és a Művelődési Ház is, ahogyan a Zentai Alkotóházban is lemondták a rendezvényeket. A szórakozóhelyek közül a Mojo Club tulajdonosa bejelentette, hogy amíg tart a rendkívüli állapot, a szórakozóhely be lesz zárva, az ételek házhoz szállítását azonban továbbra is vállalják, és rendelésre ebédre, illetve vacsorára is szállítanak ki napi meleg ételt. Bezárta kapuit a Black Bull és a Tississippi House of the Blues is. A Bali diszkórésze bezárt, kizárólag az étterem működik. Ft. Nagy József elmondta, hogy a népkonyhán azoknak főznek, akik hazaviszik az ebédet.