2024. április 24., szerda

Újra emelkedett a fertőzöttek száma

A vasárnap 18 órakor közzétett adatok szerint 48 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Szerbiában. A Torlak Virológiai Intézetben tegnap estig 283 olyan esetet vizsgáltak ki, amelyeknél megalapozott volt a világszerte terjedő vírus jelenlétének gyanúja.

Szombat éjjel nem jelentettek be újabb fertőzöttet, így ma reggel még 46 koronavírussal fertőzött személyről szóltak az egészségügyi minisztérium jelentései. Estig azonban újabb 15 személyt vizsgáltak meg, akik közül kettőnél megállapították a koronavírus-fertőzést. Jelenleg a 48 fertőzöttből 23-at kezelnek kórházban, a többiek házi karanténban vannak.

A hétvégén megszigorították az ideiglenes belépési tilalmat is országunkba. Az illetékes hatóságok szombaton a Franciaországból, Németországból, Szlovéniából, Ausztriából, Spanyolországból, Görögországból és Svájcból érkezők számára is korlátozták a határátlépést. A kormányközlemény kitér arra is, hogy az ideiglenes belépési tilalom továbbra is érvényes azoknak a külföldi állampolgároknak az esetében, akik Kína és Korea meghatározott tartományaiban jártak a közelmúltban. Ezen kívül, továbbra sem léphetnek be Szerbia területére azok a külföldi állampolgárok, akik Olaszországban, Iránban és Romániában jártak.