2024. április 25., csütörtök

Leáll a termeléssel a Fiat autógyár

Két hétre leállította az európai üzemeit az olaszországi Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Ennek értelmében a kragujevaci leányvállalat is leállt a termeléssel, de ideiglenesen bezárják kapuikat az FCA Italy és a Maserati üzemei az olaszországi Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco és Modena városában, de a lengyelországi Tychy városban is kéthetes kényszerszabadságra küldik a munkásokat.

Az olasz–amerikai autóipari konszern közleményében kiemeli, hogy az intézkedés elsődleges célja a munkások védelme és a pandémia megfékezése. A termelés szüneteltetése idején a vállalat vezetősége összehangolja a gyártást az újonnan kialakult, csökkent piaci igényekkel is – áll az óriáscég közleményében, amelyben hangsúlyozzák, hogy a leállást követően az üzemek azonnal megkezdhetik a gyártást, mihelyt ezt a piaci feltételek lehetővé teszik.

Az FCA döntését megelőzően több más autógyártással foglalkozó nagyvállalat is hasonló lépéseket jelentett be. A Ferrari szombaton közölte, hogy alkatrészhiány miatt két hétre leállítja a gyártást mindkét üzemében. Az autók és motorkerékpárok számára fékberendezéseket gyártó Brembo pénteken jelentette be négy olaszországi üzemének ideiglenes bezárását. A Ferrarit egyébként a Brembo látja el fékberendezésekkel.