2024. április 25., csütörtök

Összetartó erőre manapság is szükség van

Czikajló Gergely konzul koszorúzott

Czikajló Gergely konzul koszorúzott

. Czikajló Gergely, Magyarország szabadkai főkonzulátusának konzulja felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi üzenetét.

Palatinus Gabriella, a VMSZ muzslyai Ifjúsági Fórumának elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az akkori magyar társadalom harca példakép számunkra, hiszen összetartó és összefogó erőre, bátorságra, elkötelezettségre és a nemzeti öntudat felismerésére manapság is óriási szükség van.

Az ünnepi műsorban fellépett a Petőfi Sándor MME vegyes kórusa és citerazenekara, Gáspár Barra Szilárd, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa pedig elszavalta a Nemzeti dalt.
A szórványban élő magyarság ragaszkodik az emlékünnepeinkhez, mert ezek egyben közösségi találkozók is.

– Rendkívül fontos, hogy itt a szórványban is – az egészségügyi óvintézkedések ellenére – a kültéri rendezvényeket meg tudjuk tartani, mert az emberek elvárják. Fontos tehát, hogy emlékezzünk a márciusi ifjakra, itt, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület épülete előtt, magáról Petőfiről és mindarról, ami március 15-én történt – mondta Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke.

A szabadkai főkonzulátus nevében Czikajló Gergely konzul helyezte el a kegyelet virágát. Koszorúzott a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Muzslya helyi közösségének tanácsa, a RÉMUSZ hagyományápoló egyesület és a Petőfi Sándor MME.