2024. április 19., péntek

Az elnök is megfertőződött!

A Szuperligához, illetve a Szerbiai Labdarúgó-szövetséghez kapcsolódó információ, hogy a futballszövetség elnöke, Slaviša Kokeza is elkapta a koronavírust. Arról, hogy Kokeza hol kaphatta el a vírust, ellentmondásos hírek láttak napvilágot: egyesek szerint a szerb elnök Milánóban járt, míg mások szerint a március 2-ai UEFA-találkozón, Amszterdamban fertőződött meg. Hollandiában a Horvát Labdarúgó-szövetség elnökével, Davor Šukerrel és a horvát válogatott szövetségi kapitányával, Zlatko Dalićtyal is találkozott, akik emiatt szintén házi karanténba kerültek. Kokezát jelenleg Belgrádban, a Szerbiai Klinikai Központban kezelik.

SZUPERLIGA

Zenta: TSC–Radnik 2:1 (1:1)

Városi stadion, zárt kapuk, vezette: Široki (Szendrő). Gólszerzők: Szilágyi a 44., Lukić a 81., illetve Jović a 45. percben.

TSC: Filipović, Babić, Grabež, Lukić (Duronjić, 89.), Milićević (Đurić, 70.), Szilágyi, Skopljak, Tomanović, Tumbasević, Varga, Zec (Arsenijević, 70.).

Radnik: Vasiljević, Đorđević, Kričak, Marković (Pejčić, 39.), Stojanović, Mitošević, Jović, Mićić (Bojić, 65.), Kostić (Stamenković, 85.), Danoski, Pavlov.

A topolyai TSC 2:1-re nyert a surdulicai Radnik ellen a Szuperliga 26. fordulójában. A Zentán rendezett mérkőzés a koronavírus-járvány miatt zárt kapus volt, a helyszínen ennek ellenére pár kitartó szurkoló a stadionon kívülről figyelte az eseményeket. Az Arena Sport 1-es csatornája élőben közvetítette a találkozót, így senki sem maradt futball nélkül a hétvégén. Az összecsapás már-már szokásos módon kezdődött: a topolyai együttes remekül rajtolt, a meccs elején abszolút fölényben játszottak Szabó Zoltán fiai. A TSC már a 2. percben veszélyeztetett, a 7. minutumban pedig Szilágyi próbálkozott távolról. A 20. perc környékén kisebb kavarodás alakult ki a hazaiak kapuja előtt, de a kék-fehérek védői tisztáztak. Az első gólra egészen a 45. percig kellett várnunk, ekkor Szilágyi Vladimir egyéni akciója során három védő gyűrűjében lőtt a Radnik hálójába. A rendes játékidő leteltekor a partjelző kétperces hosszabbítást jelzett, a Radnik pedig még a szünetre vonulás előtt egyenlített: a labdát Jović juttatta a gólvonal mögé. А pihenőt követően előbb Lukić, pár pillanattal később Szilágyi lőtt kapura, de az ellenfélnél Vasiljević mindvégig résen volt. A játék képe alaposan megváltozott, s a topolyaiak szinte egykapuztak. A 80. percben a Radnik védői a tizenhatoson belül lerántották Tomanovićot, a jogosan megítélt büntetőt pedig Lukić rendkívül higgadtan értékesítette. A hármas sípszóig nem változott az állás, de a TSC-nek még így is voltak lehetőségei. A 2:1-es sikerrel a TSC már 50 pontos a Szuperligában, így a csapat a forduló után is maradt a negyedik helyen.