2024. április 19., péntek
TOPOLYAI TÉLI ESTÉK

Pajzán mesék felnőtteknek

Kedden az ADYskurzus című irodalmi előadást láthatják az érdeklődők

A Topolyai Téli Esték előadássorozat március 10-i állomása rendhagyó volt a maga nemében. Ezen az estén ugyanis Kónya-Kovács Ottília és Rontó Márta, Mesefa-díjas mesemondók vendégeskedtek a Művelődési Ház kiállítótermében. Az előadásra kifejezetten a felnőtt közönséget várták a szervezők, ugyanis a két előadó tréfás, pajzán népmesékkel szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Sihelnik Ágnes

Fotó: Sihelnik Ágnes

A mesékben szó esett a pletykás asszonyokról, a juhászról, aki elindult, hogy meglássa végre a tengert, de út közben rendhagyó vacsorát kapott, valamint a királylányról, aki nem akármilyen legényhez volt csak hajlandó feleségül menni. Természetesen ezekben a mesékben is szó volt csodákról, három kívánságról, de volt még boszorkány és varázsige is, amelynek elfelejtése bizony okozott egy kis kellemetlenséget a királyi udvarban.

Tagadhatatlan, hogy az erotikus, sikamlós történetek nem a modern kor vívmányai. Déd- és ükszüleinktől sem állt ez távol, olyannyira, hogy saját szórakoztatásukra kezdték el mondani ezeket a meséket, melyek szerencsére fennmaradtak az utókor számára. Ennek köszönhetően pedig a mesehallgatás nem csak a gyerekek kiváltsága. Erről tanúskodott a Topolyai Téli Esték hatodik előadása is, mely jó hangulatban telt el.

A soron következő előadásra március 17-én, kedden kerül sor. Az ADYskurzus címet viselő, Ady Endréről szóló irodalmi előadást Rókus Zoltán színművész színpadi adaptációjában és előadásában láthatja a közönség, Magyar Réka közreműködésével, a szokott időben, 18 órakor, a kiállítóteremben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Az országos óvintézkedéseket szem előtt tartva és a kormányrendelettel összhangban, egyelőre minden mozi- és színházteremben tervezett rendezvényünket elhalasztjuk. A kiállítótermes rendezvényeink látogatottsága nem haladja meg a 100 főt, tehát azok egyelőre maradnak (például a Topolyai Téli Esték szerb és magyar nyelven is). A megvásárolt jegyeket természetesen visszaváltjuk és kérjük, kövessék bejegyzéseinket vagy tájékozódjanak a 024/713-515-ös telefonszámon. Köszönjük a megértést! – áll a Topolya község Művelődési Háza tegnap kiadott felhívásában.