2024. március 29., péntek
TISZA MENTI LIGA - MAGYARKANIZSA

A felzárkózás a cél

A Potisje öt pont lemaradással követi az éllovas Tornyost

A magyarkanizsai Potisje eredményesen fejezte be az őszi bajnoki idényt a 14 klubot számláló Tisza Menti Ligában, miután Tandari Zsolt edző vezetésével a második helyet szerezte meg 10 győzelemmel, 1 döntetlennel, 2 vereséggel, 49:13-as gólaránnyal, 31 ponttal. A Potisje hazai pályán 5 győzelmet aratott, 1 döntetlen eredményt ért el, és 1 mérkőzést veszített el. Idegenben 5 győzelem és 1 vereség a csapat mérlege. A csapat kiegyensúlyozott szereplését a táblázaton való helyezése is tükrözi, mivel a legjobb helyezése a második, a leggyengébb a negyedik hely volt.

A Potisje csapatának góllövői Apró Levente 14, Balgó József 8, Muhi Csaba 6, Huszák István 5, Tandari Zsolt 4, Bagi Rafael és Búza Attila 3, Ugri Csaba 2, Fodor Igor, Nemanja Barjaktarović, Konc Zsolt és Papdancsó Igor 1 góllal.

A Potisje eredményeit a vezetőedző értékelte:

– Csapatunk őszi helyezését reálisnak tartom. Úgy gondolom, összességében ez szép eredmény, amellyel a klubban elégedettek vagyunk. Fontos bajnoki pontokat veszítettünk hazai pályán, a Horgos elleni döntetlen és a Tornyos elleni vereség miatt ötpontos a lemaradásunk az őszi bajnok Tornyos mögött. A tavaszi idény kezdetéig azon dolgozunk, arra törekszünk, hogy még jobb eredményeket érjünk el, és minél inkább fölzárkózzunk a listavezető Tornyos mögé.

A Potisje február elején, heti két edzéssel kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre, és három előkészületi mérkőzést játszott le.

A Potisje csapatából három játékos, Milan Tutunović kapus, Huszák István és Szakács Árpád mezőnyjátékos távozott. A csapatba egy új mezőnyjátékos, Mácsai Dávid érkezett, és így alakult ki a húszfős keret. A meglévő játékoskeret: Bohata Csaba kapus, Domonkos Gábor, Horvát Valentin, Muhi Csaba, Nemanja Barjaktarović, Kiss Gábor, Konc Zsolt, Papdancsó Igor, Nagy Olivér, Balgó József, Ugri Csaba, Nagy Krisztián, Apró Levente, Bagi Rafael, Fodor Igor, Bohata Gábor, Tandari Zsolt, Búza Attila és Ágoston Zsolt mezőnyjátékosok.

A bajnokság tavaszi idényének nyitányán, március 15-én vasárnap a Potisje az ókeresztúri Jedinstvo csapatához látogat. A mérkőzés 15.30-kor kezdődik az ókeresztúri pályán.