2024. április 25., csütörtök

Györe lejjebb csúszik a ranglistán

A lemondott Indian Wells-i torna egyik következménye, hogy több teniszező is jelentősen ront a ranglistahelyezésén. Közöttük Györe László is, aki március 23-án még hét helyet veszít, és a 87. pozícióra esik. További nagy vesztesek például Miloš Raonić, aki a 30.-ról a 47. helyre csúszik le, és Miomir Kecmanović, aki 12 pozíciót ront, és tíz nap múlva az 59. lesz.

Ami az idény további műsorát illeti, teljes a bizonytalanság. Miamiban közzétették, hogy bíznak a sikeres szervezésben, és annak ellenére, hogy Floridában is növekvőben van a vírusos megbetegedések száma, kivitelezhetőnek tartják, hogy szavatolni tudják a játékosok, a teljes szervezőcsapat és a publikum egészségének megőrzését is.

Sokkal nagyobb a gond az azután következő európai salakos tornákkal, amelyek közül ugyan még egyet sem mondtak le, lehetséges viszont, hogy a barcelonai, monte-carlói, madridi és a római, valamint természetesen a közbeeső 250-es tornákat is – beleértve a budapestit – csak publikum nélkül rendezhetik meg, ha a szervezők ezt vállalják.