2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Kiesett a címvédő!

Fotó: Beta/AP

Fotó: Beta/AP

Az Atlético kétszer tizenöt perces hosszabbítás után 3:2-re legyőzte a BL-címvédő Liverpoolt az Anfield Roadon, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Jürgen Klopp együttese 1:0-ra megnyerte a rendes játékidőt, de mivel az odavágó szintén ilyen arányban zárult az Atlético javára, hosszabbítás következett. A ráadásban Diego Simeone együttese 2:0-s hátrányba került, de a Matracosok kihasználták az Alisson sérülése miatt kapuban álló Adrián végzetes hibáit, s nemcsak szépíteni tudtak, de 3:2-re megfordították a találkozót. A spanyol gárda 4:2-es összesítéssel, a címvédőt kétszer felülmúlva jutott a legjobb nyolcba.

A szerda este másik összecsapásán a PSG 2:0-val abszolválta a Borussia (D) elleni kihívást, így a párizsi csapat 3:2-vel továbbjutott. A találkozón már az első félidőben kialakult a végeredmény: Tuchel együtteséből Neymar és Bernat tudott eredményes lenni. A franciák a lefújás után kifigurázták a dortmundi csatár, Håland gólörömét, így ünnepelve a németek elleni sikert.

Az európai kupasorozatok további menete a koronavírus-járvány miatt bizonytalan: tegnap két El-meccset nem játszottak le, a BL-ben részt vevő csapatok közül pedig többen is karanténban vannak.