2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

Magyar polgármestert remél Óbecsén a VMSZ

A helyhatósági választásokon teljes listával indul a párt

Csütörtökön délután kezdte gyűjteni és hétfőn késő este át is adta a támogató aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei községi szervezete a községi választási bizottságnak. A VMSZ – Pásztor István elnevezésű községi képviselő-testületi jelöltlistát a dr. Vuk Radojević vezette Aleksandar Vučić – Gyermekeinkért elnevezésű koalíció, a dr. Kosana Nešić vezette A Szerb Királyságért – mindenki Óbecséért koalíció és a Vojislav Blažin vezette Ivica Dačić – Szerbiai Szocialisra Párt listája után negyedikként vehette át a választási bizottság.

Dr. Molnár Viktor listavezető, a párt községi szervezetének az elnöke elmondta: a helyhatósági választásokon 36-os, azaz teljes listával indul a párt, amihez 1080 aláírást kellett volna begyűjteniük, nekik viszont 1209-et sikerült.
– Tudomásunk szerint mi adtuk át a legtöbb aláírást. Az 1209-ből 1199 érvényes volt, ezzel a miénk a legtöbb érvényes aláírás is. A listán sok az új név és nagyobb részt fiatalok, átlagosan 30 év körüliek szerepelnek rajta, akik a közélet legkülönbözőbb területeit képviselik. Reméljük, hogy ahogy most, úgy a választások napján is élvezni fogjuk a lakosság támogatását, és nyolc év után ismét magyar polgármestere lesz Óbecsének – jelentette ki érdeklődésünkre dr. Molnár Viktor.