2024. április 26., péntek

Három játszóteret újítanak fel

Az ütéscsillapító gumilapok és a kerítések 4 millió dinárba kerülnek

Rohamosan közeleg a tavasz, ha pedig szép idő van, a szabadkaiak java része igyekszik minél többet a szabadban tartózkodni. Különösen a kisgyermekes családokra igaz ez, akiknek csemetéi szívesen játszanak Szabadka játszóterein. A játszótéri időtöltés akkor lehet igazán önfeledt és örömteli, ha biztonságban történik, ehhez azonban ki kell javítani a keletkezett károkat.

Már megkezdődött a városközpontban található játszótér felújítása (Fotó: Gergely Árpád)

Már megkezdődött a városközpontban található játszótér felújítása (Fotó: Gergely Árpád)

Szabadkán összesen 73 játszótér van, 54 a városban és 19 a külvárosi településeken. A tavalyi év folyamán több játszótér is megrongálódott, többek között a Foča utcai, a sétaerdei, a bajmoki, a Velebit utcai és a Dragojla Jarnjević utcában található játszóterek, de a város más részeiben is többnyire leromlott állapotú játékokat találhatunk ezeken a tereken. Érdeklődésünkre a Kommunális, Energetikai és Közlekedési Titkárságban közölték, hogy a város idén 4 millió dinárt fordít az önkormányzat költségvetéséből a játszóterek renoválására.

„Havonta kétszer zajlik a játszóterek eszközeinek ellenőrzése, és szükség szerint, meghagyások alapján, történik azok felújítása. A játszóterek biztonságáról szóló, tavaly júniusban hatályba lépett szabályzatnak megfelelően a játszóterek rendszeres karbantartására szánt pénz mellett idén a nagyobb mértékű felújításokra is biztosítottunk eszközöket” – áll a titkárságtól kapott válaszlevélben.

Idén három olyan játszótér korszerűsítését tervezik, amelyek valamivel forgalmasabbak a többinél: a Tokio lakótelepen, illetve az Anton Aškerc és a Nada Dimić utcában található játszóterekét. Erre összesen négymillió dinárt különítettek el a város költségvetéséből. A felújítás magában foglalja az ütéscsillapító gumilapok lehelyezését, a kerítések kiépítését, illetve minden olyan eszköz biztosítását, amely a fent említett biztonsági szabályzatban megtalálható.