2024. április 19., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Magyar polgármester a cél

Rekord számú támogatói aláírást gyűjtött össze Kishegyes községben a VMSZ

A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes községi szervezete szombaton tartotta a támogatói aláírások gyűjtését Kishegyesen és Bácsfeketehegyen.

A VMSZ képviselői a támogatói aláírásokkal (Lakatos János felvétele)

A VMSZ képviselői a támogatói aláírásokkal (Lakatos János felvétele)

Mindkét helyszínre folyamatosan érkeztek az emberek, és többször sorok alakultak ki. Reggel 8 óra és délután 17 óra között csaknem 800 aláírás jött össze, községi szinten. A VMSZ az önkormányzati, a tartományi és a köztársasági választásokra is gyűjtötte az aláírásokat, amelyeket vasárnap 10 órakor már át is adtak a községi választási bizottságnak.

Juhász Bálint, a VMSZ községi szervezetének elnöke arról számolt be lapunknak, hogy az aláírásgyűjtés nagyon jó hangulatban zajlott.

– Rengetegen jöttek el és biztosítottak bennünket a támogatásukról. Rekord mennyiségű aláírást gyűjtöttünk össze, soha nem volt még ennyi. A csaknem 800 aláírásból majdnem 500 Kishegyesen, és picivel több mint 300 Bácsfeketehegyen jött össze. Azt gondolom, hogy ez teljesen jó, és megfelelően oszlik el a magyar lakosság arányában a két község között. Ami ettől is fontosabb az az, hogy milyen jó hangulatban zajlott az aláírásgyűjtés. Annak ellenére, hogy várakozni kellett, az emberek türelmesek voltak, kivárták a sorukat és közben jót beszélgettünk. Azt gondolom, hogy ez nagyon fontos ilyenkor, a választásokra készülve – mondta Juhász, majd arról is szólt, hogy nagyon reményteljesen várják a választásokat. A céljuk, hogy ismét magyar polgármestere legyen a községnek.

– Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy immár 8 éve nincs VMSZ-es polgármestere Kishegyes községnek, és ezen túlmenően 7 éve nincs magyar polgármestere. Ezzel szemben a magyarság lélekaránya még mindig a legtömegesebb ebben a községben. Azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan hozzá, hogy ezt megváltoztassuk. Megvan a lehetőség, hogy ezt az önkormányzatot is visszavegyük, újra magyar önkormányzat legyen, magyar polgármesterrel. Ezt szeretnénk, ez a célunk. Ehhez az emberek támogatása kell, és arra van szükség, hogy április 26-án ugyanilyen tömegesen részt vegyenek a választásokon, s támogassák a VMSZ listáját. Arra kérek mindenkit, hogy ez a lendület tartson ki – fogalmazott az elnök, majd azzal folytatta, hogy hosszú ideje azt tapasztalják, hogy arányaiban Szeghegyen és Bácsfeketehegyen tömegesebb a részvétel a választásokon. Most azt szeretnék, hogy Kishegyes és Bácsfeketehegy magyar lakossága erre rácáfolna és tömeges részvétellel visszaszereznék saját maguknak ezt az önkormányzatot, fogalmazott Juhász.