2024. április 19., péntek

Vajdaság

Vajon mi történik, ha a dobozba helyezett lencsét megvilágítjuk? (Fotó: Gruik Zsuzsa felvétele)

Kémia és fizika másképp

Harmadik alkalommal tartották meg a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában a Körmendi Ferenc fizika-, kémia-, természettudományi és ökotudat természetvédelmi versenyt az általános iskolák hatodik,...

Kerékpárfutamok a Péterváradi várban

A város talán leglátványosabb helyszíne, ahol a rangos Hegyikerékpár Európa-bajnokságot is megszervezik, vagyis a Péterváradi vár, az idén is az említett sport központjává fog válni. A Petrovaradin Fortress bike fesztivált április 27-e és 28-a között tartják meg, amelynek során a hegyi-kerékpározás nagyjai a bástyáktól az alagutakon át a hidacskákon átívelő pályán tekerve fognak küzdeni az olimpiai részvételt biztosító pontokért.

Jövő héten virágpiac a város központjában

Április 23-án és 24-én tartják meg az idei második virágpiacot Óbecsén. A rendezvényt Óbecse község Turisztikai Szervezete és a Biber Polgári Egyesület közösen szervezi meg a helyi önkormányzat támogatásával.

Már lehet jelentkezni a zeneiskola felvételijére

A nagykikindai Slobodan Malbaški Alapfokú Zeneiskola egy felhívást tett közzé, melyben arra hívja fel az érdeklődő és az érdekelt szülők figyelmét, hogy amennyiben gyermeküket be szeretnék íratni a zeneiskolába, a felvételi vizsgára május 28-áig lehet jelentkezni. Ami a választható hangszereket illeti, a jelöltek a zongora, a harmonika, a hegedű, a tambura, a klarinét és a fuvola közül választhatnak.