2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az Öreg Hölgy ismét élre állt

A koronavírus-járvány sújtotta Olaszországban a hétvégén zárt kapuk mögött pótolták a Serie A 26. fordulójának elmaradt mérkőzéseit. Vasárnap este a Juventus 2:0-ra legyőzte Antonio Conte együttesét, a milánói Intert. A derbi kicsit olyan volt, mint az alkoholosmentes sör: jó, jó, de azért hiányzott belőle valami. Az üresen kongó stadionban az első félidőben ráadásul a csapatok sem segítették túlzottan a tévénézőket, a futballisták ugyanis rém unalmas perceket szolgáltattak. A második félidőben az Öreg Hölgy megtalálta a rést a pajzson: az 54. percben Aaron Ramsey rúgta el a labdát Cristiano Ronaldo talpa alatt, a játékszer pedig még meg is pattant, mielőtt Handanović kapujában kötött ki. A 67. minutumban Paulo Dybala egyéni akciója után bal külsővel lőtt a hálóba. A Zebrák a 2:0-s győzelemmel ismét a tabella élére álltak, s egy ponttal megelőzik a Laziót. Az Inter sorozatban második vereségét szenvedte el, így már csak a harmadik.

A La Ligában a kisebbik sevillai csapat, a Betis hazai pályán meglepte a Real Madridot. A zöld-fehérek csöppet sem alárendelt szerepben játszottak, s 2:1-gyel felülmúlták a királyi gárdát. A Betis Sidnei góljával szerzett vezetést, de Benzema tizenegyesből még a szünet előtt egyenlített. Zidane fővárosi legénysége a második játékrészben több helyzetet kidolgozott, de végül a hazaiak örülhettek. A Real-védők hibáját az exbarcás Tello használta ki. A habfehér együttes ugyan győzött az El Clasicón, az utolsó öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni. A Barcelona 58 ponttal visszavette a tabella első helyét, a Real Madrid 56 ponttal a második.

A Bundesligához kapcsolódó hír, hogy Németország sem ússza meg zárt kapus meccsek nélkül a koronavírust. Vasárnap Karl-Josef Laumann, Észak-Rajna–Vesztfália egészségügyi minisztere elmondta, hogy az ezer fő fölötti eseményeket lemondják. A döntés egyben azt jelenti, hogy a tartomány labdarúgó-mérkőzéseit egyelőre szurkolók nélkül játsszák.