2024. április 20., szombat

Legyünk egyenlők!

A Coca-Cola új kampánya

Szerbiában a nők egyes munkákért akár 16 százalékkal is kevesebbet keresnek a férfiaknál – erre az elfogadhatatlan jelenségre reagálva a Coca-Cola egy új kampányt indított Legyünk = mottóval.

A világszerte működő vállalat sok esetben felvállalta a társadalmi igazságtalanságok elleni harcot. Ezzel az akciójával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy gazdaságilag egyenlőtlen helyzetet fel kell számolni.

A kampány keretében a Coca-Cola támogatja a Szerbiai Gazdasági Kamara női vállalkozások szektorának továbbképzéseit, ami a női vállalkozók helyzetének megerősítésére irányul. A műhelymunkák során az érintettek kapcsolatot teremtenek egymással és elsajátítják a korszerű digitális lehetőségek használatát.

Azt szeretnénk, hogy ugyanazért a munkáért a nőket és a férfiakat egyformán fizessék meg. A Coca-Cola rendszerében sok nő dolgozik vezető beosztásban, itt Szerbiában is, tehát ez is bizonyítja, hogy az ország támogatja a nők gazdasági helyzetének kiegyenlítését a férfiakéval – jelentte ki Jelena Trninić, a Coca-Cola kommunikációs igazgatója.

A kampányt két coca-colás üveg szimbolizálja, az egyikben 16 százalékkal kevesebb nedü van, mint a másikban.