2024. március 28., csütörtök

Zárt kapus lesz a bolgár-magyar mérkőzés

A jelenlegi állás szerint a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik meg március 26-án a Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter-oldala hétfőn arról számolt be, hogy a bolgár kormány döntése értelmében az országban meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játszanak minden mérkőzést, ennek pedig hatálya alá esik ez az összecsapás is. Az MLSZ ugyanakkor hozzáteszi: a március 26-i időpontig a bolgár kormány bármikor módosíthatja döntését.

A bolgárok elleni találkozót a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban magyar idő szerint 20.45-kor rendezik, találkozóra már minden vendégbelépő gazdára talált.

Marco Rossi szövetségi kapitány a tervek szerint jövő hétfőn hirdeti ki keretét. A magyar válogatott, amely négy éve pótselejtezőn harcolta ki az Eb-részvételt, győzelme esetén a Puskás Arénában fogadja az Izland-Románia párharc továbbjutóját. A második összecsapás győztese kijut a nyári kontinensviadalra, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz.

OLASZORSZÁG

Minden sporteseményt felfüggesztenek Olaszországban

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-áig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette. A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja. A CONI emlékeztetett arra, hogy a klubok és a nemzeti válogatottak nemzetközi mérkőzései felett nem rendelkezhet, ezeket nem érinti a mostani határozat: a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján a Juventus jövő kedden a Lyont fogadja, míg az El-ben holnap a Getafe lesz az Inter vendége, egy héttel később pedig a Sevilla érkezik a Roma otthonába.

ASZTALITENISZ

Elhalasztják a japán WT-versenyt

Elhalasztották az asztalitenisz World Tour-sorozat japán versenyét, amelyet eredetileg április 21–26. között rendeztek volna. A tájékoztatás szerint a játékosok és a szurkolók egészsége mindennél előrébb való. A Kitakjúsúban sorra kerülő eseményt egy egyelőre nem konkretizált időpontban tartanák meg.

KOSÁRLABDA

Kérdéses az Euroliga folytatása

A koronavírus-járvány miatt két csapat nem utazik el a negyeddöntő első mérkőzésére a női kosárlabda Euroligában. A wbasket szaklap keddi tájékoztatása szerint a BLMA nem lép pályára az orosz Jekatyerinburg vendégeként, míg a Salamanca nem kel útra Kurszkba a rájátszás mai nyitányára. A döntés hátterében az áll, hogy a moszkvai városvezetés emelte a fertőzés által sújtott országokból beutazni kívánó állampolgárok ellenőrzésének és megfigyelésének szintjét, illetve elkülönítő és korlátozó intézkedéseket hozott. Egyelőre nem tudni, hogy a FIBA hogyan határoz az Euroliga folytatásáról.

VÍZILABDA

A világligát sem kíméli a járvány

Elhalasztották az Olaszország–Magyarország férfi vízilabda-világliga negyeddöntő mérkőzést is. A találkozót eredetileg jövő kedden rendezték volna Firenzében, az Olasz Úszószövetség bejelentése nyomán azonban további intézkedéséig felfüggesztik a bajnokikat és a nemzeti csapatok összecsapásait is. A mérkőzés új időpontjáról egyelőre nincs információ.