2024. április 20., szombat

Megbeszélés Gyálán

A Tisza Menti Liga tavaszi folytatását megelőzően a klubok szombaton Gyálán megbeszélést tartottak, amelyen a ligafelelős jelentése, a bíráskodás, valamint a versenynaptár kialakítása szerepelt napirenden.

Radomir Elezović, a Törökkanizsa–Csóka községközi szövetség elnöke kifejtette, hogy a jó időjárás miatt a kluboknak több lehetőségük volt a felkészülésre, így izgalmas összecsapásokra számít, s minden feltétel adott, hogy a bajnok őszre a Szabadkai Ligában szerepelhessen. Živko Kojić, a Magyarkanizsa–Zenta–Ada szövetség elnöke úgy vélte, színvonalas a liga, amelyben a két szövetség 14 klubja verseng, s a magasabb fokozatra legnagyobb esélye a Tornyosnak, az AFK-nak és a Potisjének van.

Nikola Novičić ligafelelős kijelentette, hogy az őszi idény során két meccset elhalasztottak, s hogy a Csóka az adai vendégszereplésen nem jelent meg megfelelő számú játékossal. Hozzátette, nem fogja a továbbiakban megengedni a mérkőzések halasztását. Különféle mulasztások miatt két küldöttre és három játékvezetőre szabott ki bírságot, ami ellen nem volt fellebbezés. Radivoj Muškinja játékvezető-felelős elmondta, az őszi szezon során a nehezebb meccsekre tehetségesebb bírókat küldtek, ezért nem érkezett észrevétel, véleménye szerint mindenki elégedett volt. Mivel a két szövetség területén nincs elegendő sípmester, tíz mérkőzésre a nagykikindai szövetségtől kértek bírót.

Az ókeresztúriak reakciója viszont azt mutatta, még sincs minden rendben a ligában. Korábban a közösségi hálón is kifejezték nemtetszésüket a Tornyoson elveszített mérkőzés miatt, a gyűlésen képviselőjük, Kardos András is szót emelt a 90. percben elveszített mérkőzés kapcsán. Nikola Novčić, a mérkőzés ellenőre szerint minden rendben volt a találkozón, s így gondolják maguk a tornyosiak is. Ugyanakkor az ókeresztúriak fogadkoznak, a május 17-ei mérkőzésen visszavágnak majd a történtek miatt.

Döntést hoztak arról, hogy megnövelik a küldöttek és a bírók juttatását, mert az a legkisebb volt Szerbiában. A játékvezető ezután 2600, a partjelzők és a küldöttek 2300 dinárt kapnak. Elkészült a bajnokság tavaszi naptára is. A 14. fordulót március 14-én és 15-én rendezik meg, a bajnokság június 7-én ér véget.

Az első tavaszi forduló párosítása: Tisza–Tornyos, AFK–Hajduk, Horgos–Tromeđa, Csóka–Šampion, Jedinstvo–Potisje, Jadran–Slavija, Graničar–Bácska.