2024. április 19., péntek

Bátor nők a sikeres közösségért

Szombaton este a Szerb Nemzeti Színházban megtartották az Aktív nő – Aktív Közösség elnevezésű panelbeszélgetést, amelyen a nők közösségi szerepéről beszélt Dragana Milošević tartományi művelődési és tájékoztatási titkár.

A titkár gratulált a jelenlévő hölgyeknek a nők napja alkalmából, és hangsúlyozta: igaz, hogy nehéz nőként betölteni egy olyan fontos pozíciót, mint a tartományi tájékoztatási titkár, de ha olyan munkát végzünk, amelyet szeretünk, kellő ambícióval állunk hozzá a feladatok megoldásához, akkor mindenkinek hasznára válhat a befektetett munka.

– A tartományi titkárságon a pénzügyi titkárságot is nő vezeti, számos sikert tudhat magáénak. Ez is egy bizonyíték arra, hogy a nők lelkiismeretesen dolgozhatnak magas tisztségben, és fontos döntéseket hozhatnak – mondta Milošević. Hozzátette: ma már az állam vezetésében is fontos pozíciókon dolgoznak nők, és ez egy üzenet a fiatalok számára, hogy legyenek bátrak, kitartóak és ambiciózusak, mert így elérhetik céljaikat.

A tájékoztatási titkáron kívül, a rendezvény keretében megtartott beszélgetésen felszólalt Tijana Palkovljević Bugarski, a Matica srpska galériájának a vezetője, Dina Vučinić, az újvidéki képviselő-testület képviselője, Marijana Dukić-Mijatović, az Újvidéki Egyetem Jogi Karának a tanára, Dragana Ćorić, az újvidéki Jogi Kar docense és az Aleks törvénye kezdeményezője, valamint Tijana Vučević-Ćorović, az energetikai szektor korporatív és energetikai ügyek igazgatója.

A koktél keretében megtartott panel célja a nők felzárkóztatása a társadalmi folyamatokba, a fent felsoroltakon kívül számos sikeres nő számolt be saját tapasztalatairól, valamint a munkája során felmerülő nehézségekről, és a motivációról.