2024. március 28., csütörtök

Útjára indul a vajdasági labda

Több mint két hónapos szünet után a hétvégén több észak-vajdasági ligában is elkezdődik a tavaszi idény. A Vajdasági Liga északi csoportjának tavaszi nyitófordulójában az 5. helyen álló adorjáni Tisza a bácsföldvári Vojvodina vendége lesz. Borsos Márkék a tavaszi nyitány előtt egy hét alatt három felkészülési mérkőzést is lejátszottak: Tóthfaluban 3:0-ra verték a Nyers István Akadémia U19-es csapatát, majd a magyarországi Algyőn is nyerni tudtak 3:1-re, a hódsági Tekstilac otthonában pedig 0:0-s döntetlent játszottak. A 9. helyen tanyázó Bajsa együttese is idegenben kezdi a tavaszi szezont, a fehér-feketék a palánkai Stari Grad vendégei lesznek.

Szombaton és vasárnap a Szabadkai Körzeti Ligában is elkezdődik a pontvadászat második része. Az 5. Zenta gárdája, amely mindössze egy ponttal van lemaradva a második helyezettől, a mindig forró talajú újsóvéi (Ravno Selo) pályán kezd. A sárga-kékek fölényes idegenbeli sikerrel melegítettek a tavaszi rajtra, az elmúlt hétvégén ugyanis 5:2-es győzelmet ünnepelhettek Adán. A körzeti liga hétvégi fordulójában egy pikáns bánáti rangadóra is sor kerül, az élmezőnyhöz tartozó törökkanizsai Obilić ugyanis az utolsó helyen szerénykedő tiszaszentmiklósi Slogát fogadja.

A Tisza Menti Ligában egy héttel később, március 15-én kezdődik el a tavaszi idény, így nem meglepő, hogy a mezőny tagjai alaposan belehúztak az elmúlt napokban. Az őszi bajnok Tornyos idegenben 2:2-es döntetlent játszott a njegoševói Proleterrel, a Horgos gárdája ötödik felkészülési mérkőzésén 3:3-as döntetlent harcolt ki Tompán, a magyarkanizsai Potisje pedig Balgó és Fodor góljaival győzte le a podlokányi Hajdukot. Oromon, a Šampion–Palics találkozón tizenegy gólt láthattak a nézők. A második félidő elején a vendégek már 6:1-re vezettek, a hazaiak azonban huszáros hajrával feljöttek 6:5-re, sőt a végén még volt esélyük az egyenlítésre is.

A Szabadkai Városi Ligában szereplő hajdújárási Vinogradar szurkolói bizakodva várhatják a tavaszi rajtot, kedvenceik ugyanis szombaton folytatták győzelmi sorozatukat: a zöld-fehérek a szabadkai Lokomotiva és Horgos legyőzése után ezúttal a bajmoki Radničkinál is jobbnak bizonyultak 4:1 arányban.