2024. április 19., péntek

Videokapcsolatban mondta el beszédét Ferenc Pápa

Ferenc Pápa a Vatikán újkori történetében először nem az egyházfő betegsége, hanem egy járvány miatt nem az apostoli palota ablakában, hanem egyenes internetes közvetítésben mondta el az ilyenkor szokásos beszédét, valamint az azt követő Úrangyala-imádságot. A koronavírus fertőzöttjeihez és a betegeket kezelő orvosokhoz, ápolókhoz való közelségét hangsúlyozta Ferenc Pápa, aki beszédét a pápai lakosztály könyvtárterméből mondta el.

„ Testvéreim. A mai Úrangyala-imádság egy kissé különös a könyvtárba zárt Pápával. Nagyon furcsa számomra is, hogy így kell veletek találkoznom, de veletek vagyok, látlak benneteket. - mondta az egyházfő. Az Úrangyala-imádság mai módja azért van így, hogy betartsuk az óvintézkedéseket, elkerüljük azt, hogy sok ember gyűljön össze egy helyen, s így gátoljuk a vírus terjedését”

A beszéd végén Ferenc Pápa egy pillanatra odalépett az ablakhoz, hogy lássa a hívőket, akik ezt tapssal köszönték meg. A Szent Péter téren a szokásos 10 ezrek helyett most csak alig néhány százan voltak.

Pénteken szigorították az óvintézkedéseket a Vatikán területén, miután diagnosztizáltak egy koronavírussal fertőzött beteget, négy további személyt pedig karantén alá helyeztek megfigyelésre.