2024. március 29., péntek

Josip Broz a választási listán…

A Szerb Haladó Pártot követően az SZSZP-ESZ is átadta a választási listáit – A jelöltek között a néhai Tito elnök unokája is szerepel

A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) szombaton kihirdette a Szerb Szocialista Párt (SZSZP) és az Egységes Szerbia (ESZ) közös választási listáját is, amellyel az április 26-ai parlamenti választásokon kívánnak részt venni.

A 250 nevet tartalmazó listát 17.767 választópolgár támogatta aláírásával. A listát a jelenlegi pártelnök, Ivica Dačić külügyminiszter vezeti, a második pedig az ESZ elnöke, Dragan Marković. Toma Fila ügyvéd a képviselőjelöltek listáján a hatodik, Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatója a 11. helyen van, Predrag Marković történész a 19., a korábbi miniszter Milutin Mrkonjić a 24. helyet foglalja el, a 26. helyre pedig a néhai Tito elnök unokája, Josip Broz került - írja a FoNet.

A pártok képviseletében Dušan Bajatović tegnap este átadta a listát a tartományi szintű választásokra is, így a vajdasági szavazólapokon a 2-es számú jelöltekként fognak szerepelni. A tartományi választási bizottság pénteken az „Aleksandar Vučić – gyermekeinkért” elnevezésű, 120 jelöltet tartalmazó listát hagyta jóvá.