2024. április 19., péntek

Erős nők világában élünk

Erős nők világában élünk.

Sikeres üzletasszonyok, rendíthetetlen cégvezetőnők, mindenre elszánt édesanyák, közéleti szerepet vállaló céltudatos hölgyek, tevékeny gazdálkodónők, ezerkezű háziasszonyok, harcos nőjogi aktivisták, karriert, anyaságot és nőiséget ötvöző modern amazonok között. Nem csoda, hogy mellettük olykor mi, férfiak kissé bizonytalanoknak tűnünk.

Erős nők világában élünk.

A határozott kiállás ellenére azonban továbbra is küzdeni kell a nőket hátrányos helyzetbe taszító patriarchális beidegződések, az anyaságból eredő és a bérezés terén tapasztalható munkahelyi megkülönböztetések, a nőket érő családon belüli erőszak, a szexuális- és munkaerő-kizsákmányolás céljából folytatott nő- és lánykereskedelem ellen.

Erős nők világában élünk.

A magabiztos egyéniség benyomását keltő páncél mögött legtöbbször mégis egy érzékeny teremtés rejlik, egy szeretetre vágyó nő, aki arra vár, hogy alkalomadtán kényeztessék. Meglepjék egy apró figyelmességgel, egy kedves gesztussal, vagy egy vallomással, netalán egy szál virággal, egy doboz csokoládébonbonnal, egy könyvvel vagy egy vacsorával.

Erős nők világában élünk.

Eltökélt anyák, nővérek, lánygyerekek, szomszédasszonyok, barátnők, feleségek, kolléganők társaságában. Férfitársaim többségével nap mint nap igyekszünk segíteni őket és a kedvükben járni. Az irántuk érzett tisztelet és megbecsülés kifejezéseként nemzetközi napjuk alkalmából ma próbáljunk meg még jobban odafigyelni rájuk. Megérdemlik.