2024. április 19., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

A VMSZ gyűjti az aláírásokat Újvidéken és Temerinben

Temerinben a VMSZ–VMDP koalíció kampánystábja az elkövetkező választásokra csütörtökön délután megkezdte a támogatói aláírásgyűjtést.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Már az első órákban nagyon sokan megjelentek, hogy aláírásukkal támogassák a pártkoalíció nemzeti listaállítását. Az aláírásgyűjtés ma és holnap folytatódik 16 és 20 óra között az Iparosok Otthonában. Szükséges a személyazonossági igazolvány felmutatása.

A Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki irodájában tegnap délután még nem tudták pontosan megmondani, hogy holnap és holnapután, szombaton és vasárnap mikor, hány órától hány óráig gyűjtik majd az aláírásokat a székvárosban. Az időpontokat ma reggel 9 óra után teszik közzé, ugyanis a közjegyzők irodái ekkor nyitnak. Annyi bizonyos, hogy az aláírásokat az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban, valamint a párt Duna utcai irodájában gyűjtik. Az akciót Tiszakálmánfalván is szombaton és vasárnap tartják meg, a helyi közösség épületében, a pirosi polgárokat viszont – igény szerint – külön-külön keresik fel a VMSZ aktivistái. Autóval értük jönnek, behozzák őket Újvidékre, és itt, a már említett helyszíneken írhatnak majd alá.