2024. április 25., csütörtök

A sofőrt hibáztatják

Halálos kimenetelű autóbaleset az autópálya bácsfeketehegyi szakaszán

Szerdán 14 óra környékén halálos kimenetelű autóbaleset történt az Újvidék–Szabadka autópálya bácsfeketehegyi szakaszánál, derül ki a Blic napilap által szerzett információkból.

A Németországban dolgozó vendégmunkásokat szállító mikrobusz a magyar határ irányába haladt. A sofőr a gyors sávban hajtott, amikor a körülményeknek nem megfelelő sebesség miatt elvesztette uralmát a gépjármű fölött. A mikrobusz bal első kereke elérte az útpadkát, majd a forgalmat elválasztó szalagkorlátnak csapódott. Az ütéstől a jármű jobbra vette az irányt és az árokba sodródott, ahol az oldalára borult. A baleset következtében Snežana K. (70) čačaki lakos életét vesztette, a többi utas sérüléseket szenvedett. A mentőszolgálat egy személyt a verbászi kórházba szállított, további öt utast pedig a szabadkai kórházba. A Szabadkán kezelt személyek közül ketten fejsérülést szenvedtek, egy nyakcsigolya-sérülést, a legsúlyosabban sérült hölgy pedig mellkasi és végtagi sérüléseket. A Blic értesülései szerint a kórházba szállított személyek állapota stabil, a legsúlyosabban sérült hölgy is túl van az életveszélyen.

A rendőrség a halálos kimenetelű baleset miatt az Opel márkájú mikrobusz sofőrjét, a verseci S. M.-et teszi felelőssé. A sofőr alkoholtesztje negatív lett, és kiderült, hogy a mikrobusz utasai használták a biztonsági övet. Az ügyészség közlekedésbiztonság ellen elkövetett súlyos bűncselekmény vádjával tett feljelentést a mikrobusz sofőrje ellen.