2024. április 16., kedd

Magyarország az esélyes

Magyarország Davis-kupa-válogatottja (Fotó: MTI)

Magyarország Davis-kupa-válogatottja (Fotó: MTI)

A Davis-kupa világcsoportjának selejtezőit tartják meg ma és holnap. A 24 válogatott között ott van a magyar is, amely a debreceni Főnix csarnokban Belgiumot fogadja. A magyar csapat a meccs esélyese, hisz a vendégek legjobbjuk, David Goffin nélkül érkeztek, így Fucsovics Márton és Balázs Attila előtt a nagy alkalom. Köves Gábor kapitány még Piros Zsombort, Marozsán Fábiánt és Nagy Pétert hívta meg, Johan van Herck belga kapitány pedig a Kimmer Coppejans, Ruben Bemelmans, Arthur de Greef, Joran Vliegen és Sander Gille ötöst vezényli.

A 12 mérkőzés győztese jogot szerez a november 23–29. között Madridban rendezendő 18-as döntőn való részvételre, ahova alanyi jogon már eljutottak a tavalyi elődöntősök, Spanyolország, Kanada, Nagy-Britannia és Oroszország, valamint szabadkártyával Franciaország és Szerbia.

A Davis-kupa selejtezőinek meccsei: Magyarország–Belgium, Horvátország–India, Kolumbia–Argentína, USA–Üzbegisztán, Ausztrália–Brazília, Olaszország–Dél-Korea, Németország–Fehéroroszország, Kazahsztán–Hollandia, Szlovákia–Csehország, Ausztria–Uruguay, Japán–Ecuador és Svédország–Chile.