2024. március 28., csütörtök
EURÓPAI POROND

Győzelemmel a negyeddöntőbe

A 13 pontos Walden három triplát szórt az olaszok kosarába (Fotó: Beta)

A 13 pontos Walden három triplát szórt az olaszok kosarába (Fotó: Beta)

Utolsó csoportmeccsét is megnyerte az Eurokupa Top 16 fázisában a Partizan, amely az olasz Trento 91:75-ös legyőzése után közel hibátlan mérleggel (5/1), csoportelsőként jutott a második számú európai klubviadal negyeddöntőjébe. Andrea Trinchieri gárdája közelről és távolról is hatékonyan, 50 százalékos eredményességgel dobott, a játék minden elemében riválisa fölé nőtt, és kényelmesen nyert. A negyeddöntőben az orosz Unics Kazany lesz az ellenfél, a két sikerig tartó párharcban a csoportgyőzelem miatt a Partizan élvezi a hazai pálya előnyét. Az első mérkőzést március 17-én rendezik Belgrádban.

Sorrendben negyedik vereségét szenvedte el az Euroligában a Crvena zvezda, ezúttal a Fenerbahçe otthonában (66:63). A végig nyílt mérkőzés az utolsó pillanatokban dőlt el a házigazda javára. A Zvezda 27 forduló után 10/17-es mutatóval áll, a pillanatnyi utolsó negyeddöntős helyen álló csapat a Žalgiris 12/15-tel, az egyenes kieséses szakaszig még 7 forduló van hátra.

NBA

Tartja magát a Memphis

Kiütéses, 118:79-es sikert aratott Brooklynban a Memphis, amely az NBA nyugati főcsoportjában néhány lépésnyi előnnyel őrzi az utolsó playoffhelyezést. A Grizzliesnél nem született kiemelkedő egyéni teljesítmény, ellenben sokan hoztak kiegyenlítetten jó szintet, Jackson 19, Jones 18, az év újoncának tartott Morant 15 pontig jutott. Marko Gudurić szokás szerint néhány percet kapott, ez alatt gyorsan bevágott két triplát. A 31/31-es mérlegű Memphis mögött a Portland (28/35) és a Sacramento (27/34) vezeti az üldözőket. A Dallas hosszabbításban verte a New Orleanst (127:123), Dončić 30-17-10-es tripla duplát, Porzingis 34 pontot jegyzett.